I što učiniti?

4 jasna znaka da nikada nećete zadovoljiti svoje potrebe u vezi

Veze mogu biti teške. Zahtijevaju puno truda, strpljenja, razumijevanja i međusobnog poštovanja.
Lifestyle / Flash | 09. 09. 2024. u 08:42 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikada se ne biste trebali zadovoljiti vezom koja nije u skladu s vašim standardima. Isto tako, nikada se ne biste trebali zadovoljiti s partnerom koji ne ispunjava vaše potrebe ili ih čak nije voljan ni pokušati ispuniti, prenosi Collective World

U nastavku donosimo 4 jasna znaka da nikada nećete zadovoljiti svoje potrebe u vezi:

1. Vaš partner nije spreman na kompromis

Ako imaju stav "bit će po mome ili nikako" i ne uzimaju u obzir vaše gledište o stvarima, tada morate napraviti korak unatrag i sagledati ovaj odnos kakav jest: loš.

Vaš bi vas partner trebao poštovati dovoljno da uzme u obzir vaša mišljenja, misli, osjećaje i perspektive. Ako inzistiraju na nečemu što žele bez obzira na vas i vaše osjećaje, to je znak da im vaše potrebe nisu prioritet. U njihovom umu sve se vrti oko njih i onoga što žele.

2. Zanemaruju vaše osjećaje

Uzajamno poštovanje ključno je za svaku vezu. Ako vas vaš partner ne poštuje, omalovažava vaše osjećaje ili odbacuje vaše želje, to je nedostatak poštovanja i obzira prema vama i vašim potrebama.

Ako izrazite svoje osjećaje o nečemu a ne dođe do promjena, tada možete pretpostaviti da vaše potrebe vjerojatno neće biti zadovoljene. Nije im dovoljno stalo da pokušaju.

3. Ne postoji emocionalna podrška

Svaka zdrava veza trebala bi imati neku emocionalnu potporu. Ako vaš partner ne uspijeva pružiti tu emocionalnu podršku i empatiju kada vam je potrebna, to je znak da ne samo da vas ne razumije, već vas ne poštuje dovoljno da pokaže suosjećanje koje zaslužujete.

Na primjer, ako ste netko tko se bori s anksioznošću i depresijom, a vaš partner nije, ne samo da bi trebao odvojiti vrijeme da pokuša razumjeti vas i ono što osjećate, već bi također trebao ponuditi podršku. Rame za plakanje, uho koje sluša, zagrljaj, siguran prostor. Ne bi trebali tako brzo osuđivati i odbacivati vas i vaše osjećaje.

4. Razočaraju vas… često

Nevjerojatno je iscrpljujuće biti s nekim tko vas neprestano iznevjerava i daje prazna obećanja. Razočaravajuće je imati partnera koji se trudi posvetiti stvarima ili se žali kada tražite da stvari radite zajedno.

Poražavajuće je biti romantičar koji želi da mu se pošalje cvijeće iznenađenja i čokolada na Valentinovo, ali vaš se partner uopće ne trudi - čak ni nakon što ste već rekli koliko vam se to sviđa. Ova stalna razočaranja i prekršena — ili prazna — obećanja znak su da vaše potrebe nisu zadovoljene.

 

Kopirati
Drag cursor here to close