Dani otvorenih vrata

50 ponosnih godina: GSS Mostar predstavio svoj rad i djelovanje

Lifestyle / Flash | 07. 11. 2015. u 14:41 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom proslave 50. godišnjice postojanja i uspješnog djelovanja GSS-Stanica Mostar organizira niz aktivnosti, a jedna od njih je upoznavanje građana Mostara s njihovim djelovanjem.

Na Španjolskom trgu u Mostaru u subotu je organiziran Dan otvorenih vrata, gdje su članovi Gorske službe spašavanja Mostar predstavili svoje djelovanje i rad.

''Danas organiziramo dan otvorenih vrata kako bi upoznali građane s našim djelovanjem, predstavili smo opremu koju imamo, ali želimo i privući više novih članova i popularizirali ono što radimo'', rekla je u izjavi za medije Emila Krvavac članica Gorske službe spašavanja Stanice Mostar, dodajući kako se danas organiziraju aktivnosti za prolaznike, primjerice prikaz spuštanja, a građanima je podijeljen i promotivni materijal.

GSS Stanica Mostar trenutno broji 30 članova. U Mostar su stigli i članovi GSS-a iz Konjica kao i članovi biciklističkog kluba i penjači.

''Došli smo u Mostar kako bi podržali kolege povodom njihove godišnjice rada, te smo iskoristili priliku da radimo zajedničke vježbe, tako da ćemo zajedno provesti vikend u radu i obuci. Ovo što je pripremljeno je prava stvar, jer važno je da građani vide što se stvarno događa, s kojom opremom raspolažu spašavatelji te za što su sve obučeni. Ja iz osobnog iskustva znam da je to jedinica koja sve zadatke izvršava pravovremeno i u interesu građana Mostara, ali i turista koji dođu'', rekao je Damir Gogić načelnik GSS-a Konjic.

Govoreći o značaju gorskih službi spašavanja u našoj državi Gogić je kazao kako ga nitko ne može osporiti, pogotovo jer svi rade dobrovoljno i daju sigurnost svim građanima i turistima koji posjećuju zemlju i prirodu, te se svi mogu osloniti na njih.

Povodom proslave 50. godinjice postojanja i uspjenog djelovanja GSS-Stanica Mostar organizuje:-Sveani prijem u...

Posted by Gorska služba spašavanja Stanica Mostar on Tuesday, October 13, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close