Jeste li probali?

6 načina za uklanjanje laka za nokte bez upotrebe odstranjivača

Odstranjivač laka za nokte brzo i učinkovito skida vaš lak, ali često ostavlja nokte i zanoktice suhima ili ispucalima.
Lifestyle / Flash | 28. 06. 2024. u 11:26 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se želite riješiti starog laka bez upotrebe uobičajenog odstranjivača postoji nekoliko alternativnih metoda koje će djelovati—i biti bolje za vaše nokte i ruke, prenosi Martha Stewart.  

1. Alkohol 

Prema Boyceu, alkohol ili sredstvo za dezinfekciju ruku dva su najbolja načina za uklanjanje laka bez potrebe za acetonom. "Nanesite malo na vatu i stavite na nokat", kaže Boyce. "Ostavite da odstoji oko 10 sekundi i nježno trljajte naprijed-natrag. Lak s noktiju trebao bi vam se skinuti prilično brzo."

2. Ocat i sok od naranče

Pomiješajte svoj omiljeni voćni sok s bijelim octom i dobili ste domaće rješenje za uklanjanje laka za nokte, kaže osnivačica i izvršna direktorica Sundaysa Amy Ling Lin.

"Pomiješajte jednaku količinu bijelog octa i prirodnog soka od naranče i promiješajte", kaže ona. "Umočite vatu/jastučić u smjesu i pritisnite nokte oko 10 sekundi dok lak za nokte ne omekša. Zatim povucite vatu kako biste uklonili lak."

3. Limun

Ling Lin kaže da i obični limun može ukloniti lak s noktiju. Stavite krišku ili sok od limuna na nokte i pustite da odstoji dok lak ne omekša prije nego što ga istrljate. Definitivno preskočite ovu opciju ako imate bilo kakve male posjekotine ili pukotine na kožici - jer će peckati.

4. Lak za kosu

Lak za kosu je odlično rješenje za skidanje laka s noktiju ako nemate acetona. Pobrinite se da ovo radite brzo jer previše laka za kosu može negativno djelovati na kožu oko noktiju. 

5. Sredstva za uklanjanje na bazi soje

Soja je postala omiljeni sastojak u odstranjivačima laka za nokte bez acetona. Pretpostavka odstranjivača na bazi soje, kao i drugih predloženih rješenja, je omekšavanje laka, kaže Ling Lin.

Aceton je, objašnjava ona, otapalo koje otapa lak. Sredstva za uklanjanje na bazi soje, neće reagirati tako brzo, ali su nježnija opcija. Možda ćete morati pričekati do 45 sekundi nakon nanošenja odstranjivača na bazi soje prije no što krenete skidati lak za nokte pamučnom blazinicom.

6. Pasta za zube i soda bikarbona

Pasta za zube ne samo da polira zube, već se može koristiti i kao sredstvo za čišćenje u kućanstvu za uklanjanje prljavštine, naslaga sapuna i mrlja od rublja (i poliranje srebra, bakra, kroma i drugih metala).

Najbolje od svega je to što sadrži otapalo etil acetat, uobičajeni sastojak nekih sredstava za uklanjanje laka za nokte. Kako biste koristili pastu za zube za uklanjanje laka, utrljajte pastu za zube u nokte, povećavajući abraziju (nježno) sodom bikarbonom. Obrišite lak vatom.

Njega nakon uklanjanja

Nakon što ste uklonili lak odabranom metodom, svakako nastavite s malo njege noktiju. "Budući da [opcije poput] trljanja alkohola i sredstva za dezinfekciju ruku mogu dehidrirati kožu i nokte, upotrijebite ulje za zanoktice da ponovno hidratizirate nokte, zanoktice i okolnu kožu", kaže Boyce.

S druge strane, njega noktiju ne znači nužno da su vam potrebni otmjeni proizvodi. "Definitivno samo želite hidratizirati sve kako bi vam nokti bili zdravi", kaže Koehler. "Pravilna prehrana je uvijek dobra za jake nokte, ali hidratacija je jednako važna. Pijte puno vode, a onda konkretno poradite na hidrataciji noktiju."

 

Kopirati
Drag cursor here to close