Novi trendovi

Koji kućanski stil je in ove godine!

Ovisno o preferenciji svaki stil je poseban na svoj način, a u nastavku pogledajte one koji okupiraju domove u sve većoj mjeri.
Lifestyle / Flash | 28. 06. 2024. u 17:00 | N.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S dolaskom 2024. godine brojni trendovi su se izmijenjali, kako odjevni tako i kućni. Početkom godine nije bilo velikih promjena od prošlih godina, isti dizajn, iste boje, isti materijali. No čini se da kako godina odmiče dolazi do sve većeg preokreta pa i sami dizajneri domova nastoje držati korak sa ovim urbanim stilovima.

Ovisno o preferenciji svaki stil je poseban na svoj način, a u nastavku pogledajte one koji okupiraju domove u sve većoj mjeri.

Počet ćemo s opuštenim stilom.

''Zeleni život''

Nadahnutost prirodom u unutrašnjosti domovima dominira, dok dizajneri vlasnici kuća i tvrtke gravitiraju ka uvođenju vanjskog prostora. Govorimo o bujnom zelenilu, zemljanim bojama, ekološki prihvatljivim materijalima i tako umirujućoj atmosferi.

Također je prikladno jer održivost učvršćuje svoje mjesto u trendovima dizajna interijera 2024. godine. Zeleni život je više od samog trenda - to je stil života! Godine 2024. ekološki osviješten dizajn interijera zauzima središnje mjesto, obuhvaćajući mnoge druge trendove. Biofilni elementi, održivi materijali i živi zidovi uvest će vanjštinu u unutrašnjost vaših domova!

housebeautiful.com / Opušteni stil

Minimalizam

Iako možda ne baš svima omiljeni, ovaj trend se širi domovima poput struje. Prva veća spoznaja o ovom stilu dogodila se zahvaljujući Kim Kardashian, nakon Vougovog videa gdje Kim pokazuje svoj dom.

Od 2019. pa do danas ovakav stil je zadržao pozornost publike, te sve veći broj domova postaje dio minimalističkog vala. Topli minimalizam posebice potiče pozornost i usporavanje, savršeno uravnotežuje jednostavnost, funkcionalnost, udobnost i stil.

Gilbert McCarragher / Minimalizam

Dopaminski dekor i vesela estetika

Dopaminski dekor označava prostore koji pokreću sreću i užitak. Dobivši ime po neurotransmiteru dopaminu koji sam djeluje kao čitatelj sreće, užitka i zadovoljstva savršeno pristaje uz odvažne, jarke boje, otkačene uzorke i razigrane elemente koje ovaj stil nudi. Ovaj trend je neizmjerno privlačan jer dotiče ljudsku želju za radošću i pozitivnošću, čineći da svaki dan izgleda kao slavlje.

Samantha Copper / Dopaminski dekor

Moderni retro stil

Kad kažemo retro svima nam na pamet padaju različite godine, nekima retro 50-e, nekima možda i ranije, ali mlađim generacijama 70-e i 80-e. Vrijeme kada je dizajn domova doživio skroz novi uzlet.

Možda ovaj trend možemo dijelom prebaciti i na 90-e, jer se u prvoj polovici ovog desetljeća nije vidjela značajnija razlika, što se stila tiče, od prethodnih godina.
Novovalovske crno-bijele pruge, rešetke i zebrasti printovi stenografski su način referiranja na 80-e.

Korištenje bilo kakvih grafičkih uzoraka ili kombinacija boja, posebno crne i bijele, pa čak i neonskih nijansi tipično je za to desetljeće, sada je opet in.

cubesmart.com / Retro stil
Kopirati
Drag cursor here to close