Uređenje doma

Kamen – savršenost u interijeru i eksterijeru

Bez konkurencije, kamen je najelegantnije rješenje s pomoću kojeg možete urediti svoj dom.
Gospodarstvo / Promo | 26. 05. 2024. u 19:44 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamen je jedan od najsvestranijih materijala koji se koriste u uređenju interijera i eksterijera. Može se primijeniti na različitim površinama, kao što su zidovi, podovi, kamini, kuhinjske radne ploče, umivaonici ili kao neki drugi dekorativni element.

Svaki komad kamena je drugačiji. Oblici, boje i dimenzije artikala izrađenih od prirodnog kamena uvijek su različiti, što ih čini unikatnim primjercima. Svaka žila na kamenu, u nijansama koje se skladno isprepleću, posjeduje jedinstven šarm i karakter.

Izdržljivost, otpornost na mehanička djelovanja i trajnost kamena kao građevinskog materijala poznata je već stoljećima. Zbog mogućnosti primjene u uređenju interijera i eksterijera te zbog svojih neusporedivih prednosti u odnosu na druge materijale, kamen se uvijek lako prilagodi različitim stilovima uređenja.

Foto: PR / Modra Stijena Porto

Bez konkurencije, kamen je najelegantnije rješenje s pomoću kojeg možete urediti svoj dom. Vizualno obogaćuje prostor i zadovoljava različite ukuse i želje.

Ovaj materijal zasigurno nikad neće postati prolazni trend, zbog čega se može uključiti i u vanjsku gradnju doma, a također, u razne radove u unutrašnjosti doma. S obzirom na to da je jako jednostavan za održavanje te da dobro podnosi vlagu, ekstremne temperature i izloženost prašini, kamen predstavlja odličnu investiciju.

Foto: PR / Modra Stijena Rosso Lepanto

Ulaganje u prirodni kamen, zahvaljujući kojem ćete moći svaki prostor učiniti elegantnim, pokazat će se ispravnim i sigurnim izborom jer vas on zasigurno nikada neće razočarati. On nudi kvalitetu koju ne može nadomjestiti nijedan drugi materijal – simbol je snage, elegancije i trajnosti.

S više od 30 godina iskustva u radu s kamenom, tvrtka Modra Stijena u svojoj ponudi nudi širok izbor mramora i granita iz cijeloga svijeta. U nastavku donosimo neke od materijala koji će vaš dom učiniti luksuznim i jedinstvenim.

Opal White je poludragi kamen kojeg odlikuje suptilna kombinacija bež, sivih i bijelih tonova. On harmonizira potpuni spektar svijetlih tonova, a dodaje dašak elegancije svakom dizajnu.

Foto: PR / Modra Stijena Opal white

Prirodni kamen Onyx je poludragi kamen koji je predstavnik luksuza. Različitih je boja, transparentan je i jako je cijenjen materijal za oblaganje ili izradu dekorativnih predmeta. Prilikom izrade namještaja, ispod Onyxa se ugrađuje svjetlost koja prodire kroz poludragi kamen i tako cijeli interijer čini posebnim.

Foto: PR / Modra Stijena Onyx

Travertin je jedan od najčešće korištenih vrsta kamena u modernoj arhitekturi. Uglavnom je svjetlijih tonova s prirodnim uzorcima i vidljivim porama. Može se brusiti i polirati kako bi se postigla glatka i sjajna površina ili se pak može ostaviti u prirodnijem, sirovijem stanju.

Foto: PR / Modra Stijena Travertin

Savršen izbor za interijere i eksterijere je svakako i domaći prirodni kamen iz Hercegovine – Kamen Rujan. Koristi se za unutarnje i vanjsko oblaganje u područjima blage klime, a svojom svijetlom bojom uklapa se u mediteranski stil gradnje i omiljeni je materijal arhitektima.

Foto: PR / Modra Stijena kamen Rujan

Ako radije birate intenzivnije nijanse koje odišu snagom i dominiraju prostorom, tu je raskošni smaragdno zeleni kamen Verde Guatemala. Klasične vrline ovog mramora, s njegovom estetskom izvedbom, obogaćuju arhitektonske detalje.

Ovaj elitni prirodni kamen dobar je izbor za oblikovanje elemenata luksuznih interijera, stvaranje mozaičkih kompozicija i, naravno, oblaganje različitih ploha u interijerima.

Foto: PR / Modra Stijena Verde Guatemala

Prirodni kamen čija originalnost oduzima dah, Sahara Noir je nevjerojatan materijal koji je priroda prožela nadahnućem, elegancijom i čistoćom u isto vrijeme.

Oštri potezi u sivim, zlatnim, smeđim i bijelim nijansama stvaraju linije na crnoj pozadini koje su profinjene, stroge, a opet uzbudljive. Savršen materijal za dizajn prostora neosporne vrijednosti koji dodaje upečatljivu eleganciju svakoj primjeni u interijeru.

Foto: PR / Modra Stijena Sahara Noir mramor

Kamen je jedan od najboljih primjera, kakvu umjetnost može kreirati priroda. Svaka vrsta ima svoju posebnost i ljepotu koja je izražena u njenoj boji i strukturi. Prilikom odabira kamena za vaše prostore, svakako preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjacima koji će vam pomoći u donošenju odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close