Brinite se o svojoj kosi na pravi način

6 pogrešaka s kosom koje treba izbjegavati za dostojanstveno starenje

Kosa je ukras lica te o njoj trebamo voditi posebnu brigu.
Lifestyle / Flash | 12. 06. 2024. u 09:07 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogo je toga potrebno za brigu o sebi dok starimo dostojanstveno. Dajući prioritet zdravlju i sreći, žene s Juga vole se osjećati dobro—i izgledati dobro, prenosi Southern Living

Neprekidno prilagođavanje rutine ljepote, jedan je od sigurnih načina da prigrlite sazrijevanje i prirodnu ljepotu bez žrtvovanja svog prepoznatljivog izgleda. Osim što ste provjerili jeste li sunčanje zamijenili šeširom za sunčanje, postoji mnogo jednostavnih savjeta za poboljšanje i zaštitu vaših omiljenih obilježja, uključujući kosu.

Kosa se može promijeniti kako starimo. Uobičajeni problemi koji se javljaju kod zrele ženske kose su povećana suhoća, lomljiva kosa ili oštećenje koje je teško popraviti.

Dalje, ono što najviše laska, može se mijenjati s godinama, baš kao i trendovi. Srećom, postoje načini za rješavanje svih ovih problema s kosom, počevši od onoga što ne treba činiti. Izbjegnite ovih šest pogrešaka starenja kose kako biste bili sigurni da izgledate i osjećate se dobro, bez obzira na godine.

1. Pustite da vam kosa postane preduga

Duga kosa ponekad može djelovati poput gravitacije, tako što može povući vaše crte lica prema dolje, a tko želi anti-facelifting? Osobito, dodatna duljina može skrivati stara oštećenja, kao što su ispucali vrhovi i suhoća izazvani oštećenjem toplinom, oštećenjem od sunca i nakupljanjem proizvoda.

Bilo kakvo oštećenje može dovesti do toga da kosa izgleda manje zdravo, stoga je najbolje da je redovito šišate svakih osam tjedana i razmislite o kraćoj frizuri kako biste se usredotočili na zdravu i puniju kosu. Ako ste u nedoumici, frizure do ramena i iznad su super laskave, a svoj stil možete izgraditi slojevima i šiškama.

2. Bojanje u tamnu nijansu

Tamno obojena kosa, osobito ako je obojena jednim postupkom bez ikakvih pramenova može izgledati loše. Može biti primamljivo lako pokriti sijede pramenove kako starimo tamno smeđom ili crnom bojom, ali to može imati suprotan učinak kod umanjenja sjaja na licu.

Umjesto toga, privucite živost i boju u lice, lijepim pramenovima oko lica i kroz kosu kako biste dodali dimenziju.

3. Presvijetlo obojena kosa

Sigurni smo da ne treba spominjati da je potpuno izblijeđena kosa definitivno izašla iz mode. To se posebno odnosi na zrelu kosu koja je već izložena riziku od oštećenja i suhoće.

Osim toga, jako svijetla kosa može isprati ten, što narušava mladolik izgled. Ako ste plavuša u srcu i želite zadržati svoj prepoznatljivi izgled, razmislite o dodavanju dimenzija prigušenim nijansama kako biste potamnili cjelokupni ton za ljepši izgled.

4. Korištenje previše proizvoda

Postoji delikatna ravnoteža kad je riječ o korištenju proizvoda za kosu. Previše različitih proizvoda odjednom može imati negativan učinak i dovesti do preopterećenja proizvoda i skupljanja vaše kose, što je otežava i kao rezultat povlači niz lice.

Uložite u pregršt svojih uobičajenih proizvoda, koji bi trebali uključivati hranjivo ulje za kosu za suhu kosu, zaštitu od topline za oštećenje, suhi šampon za užurbane dane i pouzdan sprej za kosu za posebne prilike.

5. Ignoriranje štete

Može biti teško udaljiti se od oštećenja nakon što se nađete u začaranom krugu bojanja kose i stiliziranja toplinom, osobito s obzirom na način na koji vrućina i vlaga mogu uzrokovati velike kovrče. Međutim, nakon mnogo godina neprekidnog oštećenja, vaša kosa može patiti.

Ispucali vrhovi, suhoća i lomljiva kosa mogu utjecati na vašu kosu na sve načine, od toga kako boja izgleda do toga kako se vaša frizura može oblikovati.

Uložite u toplinske proizvode prije stiliziranja kako biste zaštitili svoje pramenove, razmislite o redovitom preskakanju feniranja, smanjite termine bojanja od korijena do vrhova ili si priuštite visokokvalitetni dubinski regeneracijski tretman koji će vam pomoći da održite kosu zdravom i glatkom.

6. Ne prihvaćanje sijede kose

Stigma oko prihvaćanja prirodno srebrnih niti je zauvijek nestala i ne možemo biti sretniji. Preskakanje dodatnih odlazaka na bojanje u frizerski salon, korisno je na mnogo načina, uključujući dobre stvari za kvalitetu vaše kose i za vaš novčanik.

Umjesto toga, usredotočite se na održavanje svoje kose zdravom te dobivanje frizure koju volite.

 

Kopirati
Drag cursor here to close