Više od 130 sudionika

Spektakularno otvorenje Europskog rafting prvenstva u Konjicu

Ceremonija je započela svečanim defileom, gdje se više od 130 sudionika, spustilo Neretvom pred publikom i ponosno predstavila svoje zemlje.
Lifestyle / Flash | 12. 06. 2024. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europsko rafting prvenstvo u Konjicu svečano je otvoreno u utorak 11. lipnja, uz defile država sudionica. Ovaj događaj, organiziran od strane River Guide rafting kluba uz podršku hotela Garden City Konjic, odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okupio je sudionike iz 12 europskih zemalja.

Ceremonija je započela svečanim defileom, gdje se više od 130 sudionika, spustilo Neretvom pred publikom i ponosno predstavila svoje zemlje.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, obratio se prisutnima, ističući važnost ovog događaja za lokalnu zajednicu i zahvalivši svim organizatorima i sudinicima na njihovom trudu.

"S ponosom mogu reći da grad Konjic podržava sve pozitivne priče koje doprinose razvoju našeg Konjica i naše domovine BiH, kakvom smatram i ovo natjecanje. Mi Konjičani volimo reći da smo najbolji u raftingu, neka na ovom natjecanju koje će se nadam se proteći u sportskom duhu, pobjede najbolji", poručio je Ćatić.

Govor je održao i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

"Pored prirodnih bogatstava i gastronomskih specijaliteta, siguran sam da će Konjičanke i Konjičani pokazati svoje širokogrudnost i gostoprimstvo. Čast mi je što otvaram ovakvo veliko natjecanje u posebnom gradu za mene. Ovo je sjajna prilika za promociju grada, sporta i zajedništva", poručio je Nikšić.

Nakon inspirativnih govora, publika je uživala u kulturno-umjetničkom programu, koji je dodatno obogatio svečanu atmosferu otvorenja.

Europsko rafting prvenstvo u Konjicu traje do 15. lipnja 2024. godine. Natjecanje obuhvaća tri utrke: Slalom utrku, RX utrku i Spust utrku. Posebno se ističu noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Organizatori pozivaju sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

Više informacija o događaju možete pronaći na web stranici kao i na društvenim mrežama prvenstva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close