Koristite li ih vi?

6 praznih fraza koje biste trebali prestati koristiti

Fraza su pretjerano korištene, pretjerano pojednostavljene izjave koje se često izgovaraju u pokušaju da nekome pruže utjehu ili mudrost.
Lifestyle / Flash | 15. 07. 2024. u 12:30 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto da pruže istinsku podršku, one često pojednostavljuju složene emocije i iskustva, što otežava ljudima da se osjećaju shvaćenima i potvrđenima, prenosi Calm. Prepoznavanje i izbjegavanje ovih uobičajenih fraza može vam pomoći da poboljšate komunikaciju i pokažete bolju podršku.

1. "Sve se događa s razlogom."

Ovaj izraz ističe da svaki događaj ima skrivenu svrhu ili ishod. Iako to može pružiti određenu utjehu, može također obezvrijediti nečiju bol pokazujući da je njihova patnja neophodna ili opravdana.

2. "Vrijeme liječi sve rane."

Dok vrijeme može pomoći ljudima da obrade svoje osjećaje, ova izjava može odbaciti potpuni proces ozdravljenja. Ne priznaje neposrednu bol koju bi netko mogao osjetiti ili činjenicu da neke rane možda nikada neće u potpunosti zacijeliti. Također može dodati pritisak da ljudi brzo prevladaju svoje osjećaje.

3. "Moglo je biti i gore."

Ova fraza može minimizirati nečije trenutne probleme uspoređujući ih s potencijalno gorim scenarijima. Nagovještavanje da se ne bi trebali osjećati tako loše kao što se osjećaju zato što drugi možda više pate može natjerati osobu da se osjeća krivom za svoje osjećaje. Čak ih može spriječiti u potpunom izražavanju i obradi svojih emocija.

4. "Gledaj to s vedrije strane."

Poticanje nekoga da se usredotoči na pozitivne dijelove situacije, ponekad može izgledati kao odbacivanje njegove tuge ili žalosti. To također može izgledati kao toksična pozitivnost, koja zanemaruje valjane negativne emocije koje su prirodne u teškim situacijama.

5. "Ono što te ne ubije, ojača te."

Ova fraza govori da će podnošenje poteškoća neizbježno dovesti do osobnog rasta i snage. Iako prevladavanje izazova može dovesti do rasta, to može prisiliti ljude da osjećaju da trebaju biti jaki cijelo vrijeme, umjesto da im se dopusti da budu ranjivi i da traže podršku.

6. "Sve će na kraju biti dobro."

Bez priznavanja stvarne mogućnosti da sve na kraju možda neće uspjeti, ova fraza može ponuditi lažnu nadu i spriječiti nekoga da se u potpunosti pozabavi potencijalnim negativnim ishodima i pripremi se za njih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close