Zanimljiva mapa

BH Telecom je brend iz BiH koji se najčešće pogrešno izgovara, a stranci muku muče i s Ožujskim u Hrvatskoj

BH Telecom je najviše pogrešno izgovaran brend iz BiH, i zbog toga se našao na zanimljivoj mapi koju je objavio portal businessfinancing.co.uk.
Lifestyle / Flash | 09. 06. 2024. u 20:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BH Telecom je najviše pogrešno izgovaran brend iz BiH, i zbog toga se našao na zanimljivoj mapi koju je objavio portal businessfinancing.co.uk.

Naime, od Peugeota do Marlbora, robne marke i brendovi diljem svijeta bore se s iznimno neobičnim izazovom, a to je natjerati ljude da ispravno izgovore njihova imena.

Bilo da je riječ o skupim torbicama ili snažnim automobilima, kupcima je u svijetu često vrlo teško izgovoriti ispravno nazive nekih od najpopularnijih svjetskih marki.

Analitičari Business Financinga pogledali su podatke iz Forvoa, online vodiča kroz izgovore, kako bi vidjeli koje marke imaju najviše slušanja.

Tako je nastala zanimljiva mapa koja po zemljama prikazuje koji su brendovi najčešće pogrešno izgovarani u svijetu.

Možda i ne iznenađuje podatak kako su francuski brendovi ti koji zauzimaju prvo mjesto kao najmanje izgovorljivi u svijetu.

Francuski Société Générale uvjerljivo je najpogrešnije izgovarani brend na svijetu, a na Forvou je preslušan rekordnih 2,1 milijun puta.

Peugeot se nalazi na drugom mjestu s 1,7 milijuna slušanja na Forvu, što je više nego dvostruko u odnosu na Porschea koji se našao na trećem mjestu pogrešno izgovorljivih marki.

Citroen je pak zauzeo sedmo mjesto s 443.000 slušanja, dok je Louis Vuitton bio deseti pogrešno izgovarani brend s čak 412.000 slušanja.

U Ujedinjenom Kraljevstvu najviše se griješilo u izgovaranju marke Burberry, barem među govornicima engleskog jezika.

Švedska Ikea je također rangirana vrlo visoko, kao jedan od poprilično često pogrešno izgovaranih brendova s čak 561.000 slušanja.

Kad promatramo naše susjedima najviše se griješi u izgovaranju Ožujsko kad je riječ o Hrvatskoj i Mikroelektronika kad je riječ o istočnim susjedima Srbiji.

Na kraju ostaje nam vječna dilema je li Lamborgini ili Lamborđini, ako niste sigurni pitajte Forvo.

Kopirati
Drag cursor here to close