Upija štetne stvari

Biljka kojoj je mjesto u svakoj spavaćoj sobi

Ova penjačica najljepše izgleda u tegli, a posebna je po činjenici da pročišćuje zrak. Odličan je izbor ako pušite ili pak živite u okruženju gdje zrak nije na zavidnom nivou.
Lifestyle / Flash | 16. 09. 2024. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati vaš dom, možda bi to mogla biti jedna od biljaka iz velikog roda peperomije.

Biljka koja privlači pozornost, a ne traži puno pažnje zove se Peperomija (Peperomia), a radi se o velikom rodu paprovki, kod nas poznatih kao biberovci.

Možemo ih pronaći u obliku sukulenata, uspravnih ili uzdižućih biljaka pa čak i u obliku penjačica koje efektno izgledaju u teglama na balkonu, piše Zadovoljna.hr

Zanimljivo je da da ovom rodu pripada čak 1349 vrsta, od jednogodišnjeg raslinja pa sve do raskošnih primjeraka, kao što je Peperomia argyreia koja ima i nadimak lubenica zbog izgleda svojih listova.

Foto: Canva / Peperomia argyreia

Jedna od manje poznatih, a tako korisnih biljki jest vrsta Peperomia tetraphylla, koja nosi ime i Peperonija Hope (eng. nada).

Radi se o rijetkoj biljci koja ne raste u Europi, a listovi su joj razigrani, deblji i poredani cijelom dužinom stabljike.

Održavanje ove biljke je doista jednostavno – samo je trebate zaliti kad primijetite da je zemlja postala suha i staviti je na svjetlo, stoga je ovo odličan izbor za početnike, ali i sve one koji smatraju da su antitalenti za uzgoj biljaka.

Možda vam baš ova biljka promijeni mišljenje jer će vam zasigurno uspjeti.

Ova penjačica najljepše izgleda u tegli, a posebna je po činjenici da pročišćuje zrak. Odličan je izbor ako pušite ili pak živite u okruženju gdje zrak nije na zavidnom nivou.

Možete je postaviti u spavaću sobu ako imate problem sa snom jer ova biljka upija štetne stvari iz zraka i pročišćuje ga, a isto radi i s vašim plućima.

Kopirati
Drag cursor here to close