je li vrijedno?

Bol za ljepotu

Lifestyle / Flash | 12. 03. 2015. u 13:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tregeri od grudnjaka svrbe i zatežu, neugodno hodanje u visokim potpeticama stvara žuljeve, uvlačenje u skinny traperice zateže kukove i stomak…žene se svaki dan pri oblačenju suočavaju sa bolnim neugodnostima za koje su uvjerene da se podrazumijevaju.

Fotograf Justin Bartels ilustrira ožiljke na ženskoj koži koje ostavlja upravo ovakva preuska garderoba, te u konačnici svojim fotografijama implicira da sav taj bol zaista nije bio vrijedan toga.

"Zanimalo me je zašto je toliko žena imalo ožiljke na koži. Po cijenu ožiljaka su nosile neudobnu odjeću i obuću kako bi impresionirale okolinu ili valjda zbog vlastitog samopouzdanja. Nije mi to bilo jasno".

Nošenje neudobne odjeće kao rezultat ima ožiljke na izmučenoj koži koji nisu nimalo seksi, ali ni zdravi. Fotograf je bio fasciniran ovim, pa je snimio seriju fotografija koje to detaljno i prikazuju, te ih nazvao Impressions.
"Nadam se da će ove slike doprijeti do žena i natjerati ih da preispitaju što nose i zašto to nose", zaključio je fotograf.

Kopirati
Drag cursor here to close