Šok pušačima

Brazilci cigarete morali kupiti od čovjeka koji ima rak grla

Lifestyle / Flash | 03. 09. 2015. u 17:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se Zapadne zemlje odlučuju stavljati šokantne fotografije kako pušenje utječe i oštećuje ljudski organizam, Brazilci su u odvraćanju pušača od njihove štetne navike otišli korak dalje.

Brazilci su kao privremenog trgovca postavili u jedan došli u kiosk postavili nekadašnjeg pušača koji je prebilio rak grla i sada ima ugrađen Electrolarynx, električni uređaj koji ljudima bez glasnica omogućava da govore, prenose 24 sata.

Joao Candido pušače je, dok im je prodavao cigarete, svojim iskustvima educirao o štetnim posljedicama pušenja jer i sam je obolio od raka grla zbog čega su mu izvađene glasnice, piše Daily Mail.

''Uvijek sam bio sramežljiv. Pušenje mi je pomagalo u socijalizaciji. Kad sam ja bio mlad, svi koji su bili cool pušili su, čak i James Bond. Jedino Tarzan nije pušio'', kaže Joao koji priznaje da je pušio po dvije kutije cigareta dnevno.

Svojom pojavom, ali i životnom pričom Joao je šokirao pušače, a dodatno ih je uplašio i kad je rekao da je prestao pušiti 14 godina prije nego je dobio rak, ali bez obzira na to, njegovu bolest uzrokovale su upravo cigarete, prenose 24sata.hr.

Ljudi su različito reagirali na njegovu priču. Dok su neki govorili kako, usprkos svemu što su čuli, ne namjeravaju prestati pušiti, drugi su tvrdili da o prestanku sada ozbiljno razmišljaju.

''Ne želim da se ikome dogodi ono što se dogodilo meni'', zaključio je Candido.

Pogledajte video pod nazivom "Kad pušenje ne ubija":

Kopirati
Drag cursor here to close