Novi pogled poziva

Budite podrška zdravlju žena i prijavite se na 'race for the cure'

Lifestyle / Flash | 03. 09. 2015. u 16:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Novi pogled iz Mostara poziva sve građane da se prijave za osmu ‘Trku/ šetnju za ozdravljanje’ u Sarajevu .

Inače, Sarajevo – Osma JDC/Komen "Race for the Cure" (Trka/Šetnja za ozdravljenje) bit će održana 3. listopada u 11:00 na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Registracija u Mostaru će se održati 5. rujna 2015. godine u 11 sati isprd trgovačkog centra Mepas Mall.

Cilj i ovogodišnjeg događaja, koji je već postao tradicionalan u BiH, jeste podizanje svijesti i osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Sredstva prikupljena prilikom manifestacije iskoriste se za kupovinu poklon paketa "Prve pomoći" za svaku novooperiranu pacijenticu kojih u BiH godišnje ima oko 1.300, kao i besplatne mamografske preglede za socijalno ugroženu populaciju.

Registracija građana za “Race for the cure” održat će se u subotu 05.9.2015. godine u 11.00 sati na središnjim gradskim trgovima i šoping centrima u Mostaru isprd trgovačkog centra Mepas Mall, u Banja Luci, Tuzli, zenici, Brčkom, Livnu, Višegradu, Gorađdu, Kiseljaku, Bugojnu, Jajcu, Bihaću, Istočnom Sarajevu, Visokom, Širokom Brijegu, Gradišci, Orašju, Zavidovićima, Hadžićima, Cazinu, Kaknju I Doboju.

Inače, 'Race for the cure' održava se u preko 150 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko milijuna ljudi.

Svake godine, na Visonovom šetalištu trči i šeta nekoliko tisuća osoba iz preko 25 gradova iz cijele BiH uz podršku i nazočnost predstavnika veleposlanstava, vlasti i javnih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close