Spor

Bregović demantira: Nema krađe ni milijun eura

Lifestyle / Flash | 25. 08. 2015. u 10:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Senzacionalistički pokušaj medijskih kuća, u ovom slučaju RTS-a, da neprofesionalnim izvještavanjem podignu vlastiti rejting, proizveo je dana 21.8. ove godine informaciju ponovljenu u više navrata, koja obiluje neistinitim činjenicama. Goran Bregović nikada nije imao nikakav sudski spor povodom reguliranja/povrede bilo kakvih autorskih prava u Republici Francuskoj, stoga nije postojala, niti postoji osnova za isplatu bilo kojeg iznosa, uključujući i enormnih milijun eura odštete bilo kojem autoru'', navodi se u priopćenju Gorana Bregovića povodom informacija da je na francuskom sudu izgubio spor zbog plagijata.

I Bregovićevi odvjetnici tvrde da bivši vođa grupe Bijelo dugme nikada nije imao nikakav sudski spor oko povrede bilo čijih autorskih prava u Francuskoj.

Stoga su zaprijetili tužbom Radio televiziji Srbije, koja je prva objavila vijest da njihov branjenik, na temelju sudske presude mora isplatiti milijun eura odštete francuskom glazbeniku Enricu Maciasu, jer je bez dozvole koristio njegovu glazbu u filmu 'Arizona Dream' Emira Kusturice.

Naime, mediji su navodeći kako je Bregović navodnom presudom postao jedini glazbenik u regiji koji je morao izdvojiti pozamašan iznos zbog plagiranja drugih glazbenih autora, objavili kako je spor pokrenut prije deset godina.

U sve je upleten i Kusturica pa je objavljeno kako je i sam rekao da je Bregović vješt lopov te kako mu je to rekao i Iggy Pop.

''Brega je jedan običan lopov, vješt lopov. Toga sam postao svjestan onog trenutka kad me nazvao Iggy Pop i rekao: 'Kakav je to način da sudjelujem u glazbi koja već postoji, koja se potpisuje kao autorska, a ukradena je?' Evo, Enrico Macias je tužio!'', rekao je jednom prilikom Kusturica za B92.

Kopirati
Drag cursor here to close