uhvaćeni u laži

Čist račun duga ljubav: Financijske ‘laži’ u braku

Lifestyle / Flash | 07. 02. 2015. u 11:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi od svih Europljana najviše kriju stanje svojih osobnih financija od bračnih partnera, a prate ih Turci, pa Britanci. Prema anketi, koju je provela francuska agencija za istraživanje tržišta Ipsos, 42 posto anketiranih Francuza smatra normalnim da ne otkriva sve podatke o osobnim primanjima partneru sa kojim živi, prenosi list Figaro.

Na drugom mestu u pogledu skrivanja visine osobnih prihoda su turski bračni parovi, od kojih je 38 posto izjavilo da ima poneku tajnu kad je riječ o novcu. Britanci su na trećem mestu u pogledu skrivanja iznosa zarade od svojih supružnika, i njih 37 posto priznaje da nije do kraja iskreno prema partneru po pitanju osobnih finacija.

Najiskreniji odnos kada su osobni prihodi u pitanju imaju nizozemski parovi, jer samo 13 posto ponekad sakrije neku neznatnu sumu od svog životnog siputnika. Što se tiče shoping izdataka, Nizozemci su opet najiskreniji, jer 93 posto njih daje točne podatke svom partneru o vrijednosti obavljene kupovine.

Slijede Belgijanci koji u 90 posto slučajeva prijavljuju bračnom drugu točne iznose vrijednosti kupljene robe.

Nasuprot "bijelim lažima" o visini plaće kojima pribjegava skoro polovica Francuza, žitelji ove zemlje su mnogo iskreniji prema bračnom partneru kada je riječ o novcu potrošenom prilikom neke kupovine. Tako čak u 87 posto slučajeva Francuzi prijavljuju supružniku točan iznos obavljene kupovine.

Anketa je pokazala da je u posljednjih 12 meseci svaki treći Europljanin, odnosno 29 posto ispitanika životne dobi od 25 do 34 godine priznalo da je bar jednom sakrilo neki račun od svog životnog suputnika, prenosi Tanjug.

Stariji parovi su iskreniji. Među Europljanima preko 55 godina, tek 13 posto njih je imalo neki izdatak koji je sakrilo od bračnog partnera.

Kopirati
Drag cursor here to close