Znate li vi pravila?

Dermatolozi poručuju: Cijelo vrijeme ste se krivo depilirali

Depilacija je neizbježna, posebno ljeti kad vrijeme provodimo na plažama i kad nosimo kratku odjeću, no znate li je obavljati kako treba?
Lifestyle / Flash | 26. 06. 2024. u 11:58 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. Lindsey Zubritsky, certificirana dermatologinja iz Mississippija, dijeli tri trika za pravilnu depilaciju — radite to u smjeru rasta dlačica, uvijek koristite gel ili kremu za brijanje i često radite piling kože.

Ova dermatologinja ističe da brijanje u suprotnom smjeru  rasta dlačica uzrokuje mikro-traume i posjekotine na koži, dopuštajući više upala, iritacija i bakterija, prenosi New York Post

Upotrijebite gel ili kremu za brijanje - čak i gel za tuširanje djeluje vrlo dobro, savjetuje ona.

"Gelovi i kreme za brijanje obično su više mazivi, omogućujući glatko brijanje", dodala je Zubritsky. "A ako ne napravite piling barem jednom do dva puta tjedno prije brijanja, činite sebi medvjeđu uslugu."

Ona preporučuje pilinge s alfa hidroksi kiselinama ili beta hidroksi kiselinama za uklanjanje mrtvih stanica kože i odčepljivanje pora.

"Bit će manje prljavštine na koži za koju bi se brijač zapleo", nastavila je Zubritsky, a "također će se smanjiti količina bakterija na koži, koje ponekad dospiju u folikul dlake, uzrokujući infekciju i stvarajući vam neravnine na koži koje žilet obično posiječe.

Kopirati
Drag cursor here to close