Ideja i za naš narod

'Guzonje' iz Vlade na toalet papiru

Lifestyle / Flash | 08. 02. 2015. u 12:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dužnosnici u Kini su zaplijenili 8.000 rola toaletnog papira i 20.000 paketa higijenskih maramica na kojima je otisnuta, ne baš laskava, karikatura vođe Leung Chun-yinga, prenosi Associated Press.

Prema izjavi Lo Kin-heia, podpredsjednika Demokratske stranke Hong Konga, toaletni papir je namijenje za prodaju na tržištu Hong Konga za proslavu kineske Nove godine, kasnije ovog mjeseca. Zaplijena se dogodila tjedan dana nakon masivnih prodemokratskih prosvjeda u Hong Kongu u kojima su prosvjednici zahtjevali veću političku slobodu. Prosvjednici su se posebno okomili na vođu Leung Chun-yinga, kritizirajući ga i navodeći da je samo marioneta sadašnje Vlade, te pozivajući na njegovu ostavku.

Na toaletnom papiru, procijenjenom na vrijednost od 12.900 dolara, istaknuta je i riječ 'lažov', napisana na Leungovom čelu. Neki od crteža prikazuju Leunga sa istaknutim očnjacima, aludirajući na njegov nadimak 'Vuk'.

Vlada nije dala nikakv odgovor na upit oko spomenute zaplijene.

''Pretpostavljam da ne vole šalu na račun vladinih dužnosnika, naročito onih visoko rangiranih. Postali su jako oprezni na svaki pokušaj kritike usmjeren prema njima'', rekao je Lo.

Prošlu godinu stranka je isprintala 4.000 rola toaletnog papira sa Leungovim likom koji se rasprodao na tržištu Hong Konga tijekom blagdana. Demokrati u Hong Kongu najavljuju da nisu obeshrabreni te će, bez obzira na zaplijenu, nastavit s akcijom sve dok 'guzonje' iz Vlade ne popuste.

Kopirati
Drag cursor here to close