Pokušajte...

Kako brzo i lako ukloniti ostatke ljepila s različitih površina?

S toliko mnogo vrsta ljepila na tržištu, sigurno ćete pronaći onu koja dobro drži ukrase za zabave ili privremeno zaustavlja curenje.
Lifestyle / Flash | 27. 06. 2024. u 12:37 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No kad uklonite traku, shvatit ćete da imate još jedan problem - ostake od ljepila, prenosi The Spruce

Kako ćete ukloniti ostatke trake ovisi o vrsti površine. Iako je glavni cilj ukloniti ostatke, jednako je važno ne oštetiti površinu. Uz malo strpljenja i nekoliko proizvoda, možete ukloniti ostatke ljepljive trake s bilo koje površine.

Uklonite ostatke s perivih tkanina

Zagrijte malu količinu nerazrijeđenog destiliranog bijelog octa u mikrovalnoj pećnici dok ne postane toplo. Umočite spužvu u topli ocat i stisnite je preko ljepljivog područja dok se tkanina ne natopi. Ljepilo bi trebalo početi popuštati i smotati se tako da ga možete skinuti tupim nožem.

Provjerite ljepljivo područje prije nego što tkaninu bacite u vruću sušilicu. Ponovite korake ako je potrebno. Ne stavljajte tkanine u sušilicu dok ne nestanu svi ostaci trake.

Uklonite ostatke s tkanina namijenjenih za kemijsko čišćenje

Što se tiče uklanjanja ostataka s tkanina namijenjenih za kemijsko čišćenje, najbolje je da to prepustite profesionalcu umjesto da riskirate oštećenje svoje otmjene odjeće. Najbolje je odnijeti odjeću s ostacima ljepila u kemijsku čistionicu.

Kako ukloniti ostatke trake sa stakla?

Uklonite ostatke uljem

Ako se ljepilo ili njegovi ostaci ne daju skinuti, namažite područje biljnim uljem (čak će i maslac ili maslac od kikirikija poslužiti!). Pokrijte ostatak plastičnom folijom i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Tupim nožem ili plastičnim strugačem uklonite ljepilo i njegove ostatke. Očistite staklo sredstvom za čišćenje stakla.

Koristite izopropilni alkohol

Stavite nekoliko kapi izopropilnog alkohola na vatu ili papirnati ručnik kako biste natopili ostatke od ljepila. Nakon ovog koraka pričekajte najmanje 10 minuta i plastičnim strugačem uklonite ljepilo. Nakon što nestane ostataka, upotrijebite alkohol i krpu od mikrovlakana kako biste ostavili sjaj bez tragova.

Kako ukloniti ostatke ljepila s metala

Natopite ostatke ljepila uljem

Natopite ostatke ljepila na metalu biljnim uljem. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji tako  30 minuta. Koristite plastični strugač i staru krpu da obrišete ostatke. Operite područje toplom vodom i sapunom kako biste uklonili masnoću i osušite ga mekom krpom.

Primjenite toplinu

Upotrijebite ručno sušilo za kosu postavljeno na srednju jačinu za zagrijavanje ostatka. Ljepilo će omekšati i često ćete ga moći samo obrisati. 

Poprskajte s WD-40

Poprskajte ljepljive ostatke s malo WD-40. Pustite da djeluje nekoliko minuta, a zatim obrišite ljepilo i ostatke. Nakon samo jedne upotrebe metal bi trebao biti kao nov.

 

Kopirati
Drag cursor here to close