Lako!

Kako jednostavno ukloniti trenutno ljepilo s kože?

Trenutno ljepilo je vrlo snažno te u samo par sekundi spaja sve što vam je potrebno.
Lifestyle / Flash | 19. 07. 2024. u 13:03 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ljepilo slučajno dospije na kožu, osušit će se i stvrdnuti. Zbog toga smo istražili sve načine da ga uklonite s kože a da se pri tome ne povrijedite, prenosi VeryWell Health

Topla, sapunasta voda

Prvi korak u pokušaju uklanjanja trenutnog ljepila je pranje zahvaćenog područja toplom vodom i sapunicom. Može biti potrebno nekoliko pranja da ljepilo omekša.

Ova metoda obično je najučinkovitija kada se superljepilo nije potpuno stvrdnulo. Zbog toga je bitno da reagirate čim prije. Kada ljepilo omekša, polako i pažljivo ga odlijepite s kože, kao da skidate zavoj.

Odstranjivač laka za nokte

Kada trenutno ljepilo ne možete ukloniti vodom i sapunicom, probajte s agresivnijim proizvodom - odstranjivačem za nokte.  Ovo sredstvo omekšava kemijske veze osušenog ljepila, omogućujući njegovo uklanjanje s kože.

Prelijte malu količinu acetona preko ljepila i nježno ga utrljajte. Nakon toga ga skinite s vatom. Ponovite postupak ako se ne snake iz prvog puta.

Ulja

Razna ulja mogu pomoći u skidanju ljepila s kože. Birajte biljno ulje, vazelin ili mineralno ulje.

Nanesite malu količinu ulja na kožu i utrljajte ga u ljepilo. Nakon toga ostatak ljepila s uljem skinite ubrusom te nakon što sve bude gotovo, operite ruke.

Sok od limuna

Limunov sok prirodna je alternativa za uklanjanje trenutnog ljepila s kože. Pomiješajte malo limunovog soka i vode i nanesite to na zahvaćeno područje.  Nježno utrljajte mješavinom soka od limuna i skinite ljepilo s kože.

Upotrijebite kamen za pete

Druga mogućnost za uklanjanje ljepila s kože je kombinacija tople vode i kamena za pete. Prijeđite kamenom preko ljepila da biste ga uklonili. Ako vam je on previše agresivan možete pokušati s turpijom za nokte. Sigurni smo da će jedan od ovih savjeta biti od pomoći.

 

Kopirati
Drag cursor here to close