Probajte!

Kako pravilno oprati odjeću na ruke? Top 5 savjeta za sjajne rezultate

Kod pranja odjeće na ruke, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko bitnih stvari.
Lifestyle / Flash | 10. 06. 2024. u 12:58 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osjetljiva odjeća zahtijeva poseban tretman te joj je posebno malo više brige. Jedna pod njih uključuje ručno pranje a ako se pitate kako pravilno oprati odjeću na ruke, donosimo vam par jednostavnih savjeta koje morate isprobati, prenosi Taste of Home

Za ručno pranje odjeće trebat će vam: 

  • Umivaonik ili čisti sudoper
  • Hladna voda
  • Sredstvo za uklanjanje mrlja
  • Nježni tekući deterdžent za pranje rublja

 1. Pročitajte naljepnicu za održavanje

Provjerite naljepnicu za posebne upute za održavanje. Ako piše "samo kemijsko čišćenje", najbolje je da svoju odjeću odnesete profesionalcu. Također je bitno znati što svaki simbol znači. Trokut je primjerice, simbol za izbjeljivač, dok je simbol ručnog pranja obično ruka koja poseže u umivaonik.

 2. Uočite mrlje kojih se trebate riješiti

Provjerite ima li mrlja na vašoj odjeći i tretirajte ih sredstvom za uklanjanje mrlja po vašem izboru. Možete nanijeti malo deterdženta za rublje izravno na mrlju ili odabrati sprej za osjetljive tkanine. Bitno je ostaviti ga na odjeći nekoliko minuta prije pranja. 

 3. Napunite umivaonik ili kadu vodom

Napunite čisti sudoper ili kadu hladnom vodom; vruća voda može uzrokovati skupljanje ili kvarenje osjetljivih tkanina. Dodajte malu količinu tekućeg deterdženta za pranje rublja (više ili manje, ovisno o veličini umivaonika i količini odjeće koju perete). 

4. Potopite i namočite svoju odjeću u sapunastoj vodi

Potopite odjeću. Lagano protresite vodu i zamahnite rukom oko odjeće kako bi se napravila sapunasta voda. Ostavite odjeću da se natopi 5 do 10 minuta.

 5. Isperite i iscijedite višak vode

Ispraznite lavor i ponovno ga napunite čistom vodom. Isperite odjeću u čistoj vodi. Ponovite ako je potrebno za uklanjanje ostataka deterdženta. Zatim nježno iscijedite višak vode.

Kako sušiti ručno opranu odjeću?

Nakon što je odjeća ručno oprana i iscijeđena kako bi se uklonio višak vode; objesite je ravno kako bi se osušila na zraku—oznaka za održavanje može specificirati koji način sušenja koristiti. Također možete koristiti suhi ručnik da pritisnete odjeću i uklonite višak vlage prije nego što je ostavite da se osuši na zraku.

Kopirati
Drag cursor here to close