Pogledajte

Kako se ispravno slažu stvari u kofer?

Puno je načina na koji se kofer može spakirati. Mi vam donosimo nekoliko popularnih prijedloga.
Lifestyle / Flash | 28. 06. 2024. u 12:11 | N.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to da se vrijeme odmora sve više bliže, nema sumnje da već počinjemo razmišljati o tome što ponijeti na odmor. Pored ručne prtljage i osnovnih stvari koje u nju stanu, jako je važno obratiti pozornost i na pakiranje veće prtljage i kofera. Načini na koje pakirate kofer mogu varirati, te većina ljudi odabere jedan način i njega se drži.

Ako ste osoba od navike i ne volite mijenjati svoje rutine, svakako pročitajte ovaj tekst, jer možda vam se svidi neka od metoda spremanja stvari koja bi mogla biti lakša od te koju ste do sada primjenjivali.

Metoda valjanja

Metoda valjanja kao što joj ime kaže, odlikuje način slaganja da svaki odjevni predmet čvrsto smotate u oblik balvana i stavite u svoj kofer. Savjetujemo da mekše odjevne predmete motate, a tvrđe presavijate.

Sve ostaje sigurno postavljanjem svakog dijela ravno naspram drugoga. Motanje je posebno dobro za artikle kao što su veste, hlače i majice, a budući da gumice nisu potrebne, vaša će odjeća biti bez nabora po dolasku. Međutim, ne preporučuje se ova metoda za svečanu ili poslovnu odjeću. Umjesto toga, predlažemo da u posebnu torbu stavite svečanije stvari. Metoda motanja savršena je za putnike koji traže jednostavnu i izravnu metodu pakiranja.

Foto: Kanchanachitkhamma / Rolanje odjeće 

Metoda omatanja

Ova metoda najbolje funkcionira s dužim, elegantnijim odjevnim predmetima poput haljina i hlača. Prvo počnite s najduljim komadima, stavljajući ih na dno kofera tako da krajevi vise preko stranica kofera. Zatim stavite manje predmete na njih. Nastavite slagati sve dok ne spakirate sve što vam je potrebno. Kada završite, presavijte odjeću koja visi preko stranica torbe na vrh i sve će biti čvrsto zamotano jedno uz drugo. A najbolje od svega je upravo što nema nabora!

Metoda vezanja

Ova metoda je slična metodi omatanja jer se spajanje postiže savijanjem dužih predmeta oko manjih. Ali postoji jedna razlika. Spajanje se vrši prema odjeći. Dakle, ako planirate nositi određenu košulju s određenim parom hlača, spojite ih zajedno. Počnite s čarapama i donjim rubljem, zatim omotajte košulju, a nakon toga i hlače. Ovom metodom odjeća ostaje spojena i dostupna. Savršena je za brze promjene garderobe, poput prelaska s odjeće za sastanke na odjeću za izlazak. Također možete učiniti dodatni korak i staviti dovršeni svežanj u prozirnu plastičnu vrećicu, pazeći da uklonite sav zrak prije zatvaranja.

Uspravno pakiranje kofera

Ako niste dosad čuli za ovu metodu, vjerojatno će te ostati iznenađeni. Ovaj način pakiranja poseban je po tome što je kofer cijelo vrijeme uspravno položen. Dok je uspravan u kofer slažete robu, a kada napunite do vrha, samo ga zatvorite.

Po otvaranju kofera, preporučljivo je da ga položite vodoravno i imat će te savršeno složenu robu.

Pakirajte s paletom

Ako imate boju koju volite nositi, poput mornarsko plave, crne ili ružičaste držite se nje. Odaberite raspon boja i spakirajte gornje i donje dijelove koji pristaju uz njega. Dat će vam više mogućnosti za miješanje i slaganje. Ova metoda je savršena za nekoga tko se ne voli zamarati načinom pakiranja, a voli da je uredno složeno. Pored jednostavnosti ova metoda je zabavna i potiče kreativnost, te kao takva može biti prepuštena i djeci.

Kindel Media from Pexels / Slaganje u kofer

Na vrh stavite odjeću koju ćete prvo trebati!

To može biti bilo što, od haljine do kupaćeg kostima ili pidžame, ovisno o tome kamo idete, u koje vrijeme stižete i kakav je plan kada tamo stignete.

Planiranje odjeće

Ovo je jedan od načina koji vam mogu uštedite vrijeme pri dolasku, ali ne baš pri pakiranju. Naime, ova metoda iziskuje koordiniranje i planiranje kombinacija ovisno o vrsti uvjeta gdje putujete. Te kao takva za većina zahtjeva malo više vremena, jer se unaprijed uparuju odjevni komadi.

Kako bismo odgovorili na pitanje ''kako ispravno složiti kofer?'', moramo spomenuti da točnog odgovora nema. Bez obzira koju metodu koristite, ono što je na kraju ključno je složiti odjeću na lijep i uredan način kako bi prtljaga i odjeća bila uredna prilikom dolaska na svoju destinaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close