Amela Jusić, Ilhana Kovačević i Dino Alendar

Misija mostarskih studenata: Osvijetliti sjaj umjetničke scene i promovirati talente koji grad čine posebnim

Amela Jusić, Dino Alendar i Ilhana Kovačević su troje istaknutih mladih studenata koji žele pokazati značaj umjetnosti za Mostar.
Lifestyle / Flash | 29. 05. 2024. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studij Dizajna interijera na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru neprekidno inspirira svoje studente da se angažiraju u projektnim aktivnostima koje ne samo da razvijaju njihove kreativne vještine, već i promoviraju lokalnu umjetničku scenu. Amela Jusić, Dino Alendar i Ilhana Kovačević su troje istaknutih mladih studenata koji žele pokazati značaj umjetnosti za Mostar.

"Naša misija je osvijetliti sjaj umjetničke scene Mostara i istovremeno promovirati talente koji čine ovaj grad tako posebnim", ističe Amela Jusić, jedna od vođa ovog projekta. "Mostar je neiscrpno vrelo kreativnosti, a naša želja je dati glas umjetnicima koji čine ovaj grad živim i inspirativnim".

Mjesto gdje se tradicija susreće s modernošću

Dino Alendar dodaje kako "kroz našu kampanju, želimo istaknuti raznolikost umjetničkih izraza koji krase Mostar. Od slikarstva do skulpture, od tradicionalnih do suvremenih pristupa, želimo pokazati bogatstvo talenta koje kipi iz svakog kutka našeg grada".

Ilhana Kovačević se slaže: "Mostar je mjesto gdje se tradicija susreće s modernošću, gdje se prošlost i budućnost stapaju u jedinstvenom kolažu umjetnosti. Kroz našu kampanju, želimo svijetu pokazati da je Mostar ne samo turistička destinacija, već i epicentar kreativnosti i inspiracije".

Kroz svoj rad, ovi mladi dizajneri interijera ne samo da stvaraju estetski privlačne prostore, već i aktivno doprinose kulturnoj sceni Mostara, gradeći mostove između umjetnosti i zajednice. Njihova predanost promociji lokalnih umjetnika ne samo da osvjetljava talent koji postoji u njihovom gradu, već i podstiče buduće generacije da istraže svoju kreativnost i da se uključe u kulturnu scenu grada na Neretvi.

Ključni koncepti brendiranja

Profesor dr. Veldin Ovčina, svojim bogatim znanjem iz područja marketinga, pružio je značajnu podršku studentima na predmetu Marketing, posebno u realizaciji njihove kampanje posvećene promociji umjetnika. Kroz dinamična predavanja, prof. Ovčina je podijelio ključne strategije i tehnike koje su studentima omogućile da efikasno prenesu poruku o važnosti umjetnosti i podrže lokalne talente.

"Profesor Veldin Ovčina je bio nezamjenjiv u našem procesu stvaranja kampanje 'Art Awareness'", ističe jedna od vođa projekta, čiji je cilj istaknuti vrijednost umjetničke scene i potaknuti javnost na podršku lokalnim umjetnicima. "Njegovo mentorstvo nije samo prosvijetlilo naše razumijevanje marketinga, već nas je inspiriralo da svoje ideje pretvorimo u stvarnost".

Kroz predavanja prof. Veldina Ovčine, studenti su usvojili ključne koncepte brendiranja, promocije i kreiranja relevantnog sadržaja, što im je omogućilo da svoju kampanju Art Awareness oblikuju na način koji će efikasno doprijeti do publike i istaknuti važnost podrške lokalnim umjetnicima. Snažna podrška profesora Veldin Ovčine dodatno je osnažila njihovu viziju i doprinijela uspjehu kampanje.

Imamo tu privilegiju da svakodnevno otkrivamo kutak ovog prelijepog grada, upoznajemo skrivene umjetnike koji krase njegove ulice i doprinose bogatstvu njegovog vizualnog identiteta, te dijelimo tu ljepotu s drugima, povezujući ljude s umjetnošću i kreativnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close