Zabava za sve

Moba Street Food: Postanite mali znanstvenici na Tinker Labs Mostar radionicama

I ove godine dio programa Moba Street Food Festivala su Tinker Labs Mostar radionice fokusirane na promociju tehničke kulture i znanosti među najmlađima.
Lifestyle / Flash | 06. 09. 2024. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je Moba Street Food Festival zabava za cijelu obitelj, udruga Moba, koja stoji iza organizacije ovog gastro užitka na ulicama Mostara, dokazuje iz godinu u godinu organizirajući različite sadržaje za sve generacije. Uz promociju gastronomije, kulture i turizma, udruga naglasak stavlja i na edukaciju djece i mladih u različitim područjima zbog čega su i ove godine dio programa festivala Tinker Labs Mostar radionice fokusirane na promociju tehničke kulture i znanosti među najmlađima.

Kreativnost, inovativnost i samostalno rješavanje problema samo su neke od vještina koje ove radionice potiču. Kroz ukupno osam do sada održanih radionica, više od 250 djece razvijalo je eksperimentalno razmišljanje, ostvarivalo međusobnu suradnju i provodilo vlastita istraživanja. Radionice i programi su pažljivo osmišljeni kako bi se najmlađima na zabavan način približila znanost i kako bi ih se potaknulo na eksperimentiranje.

Oni koji se još uvijek nisu okušali u ulozi malih znanstvenika, mogu to učiniti danas, 6.9. i sutra, 7.9.2024. godine od 18.45 sati do 20.45 sati. Sudionike danas očekuje radionica Stvaraj s mjehurićima i riječima, a sutra će uživati na radionici Šašavi ljigavci. Tinker Labs Mostar radionice dio su Kids Zone na Moba Street Food Festivalu koji se održava na platou iza Gimnazije Mostar do nedjelje, 8.9.2024. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close