Jenan Pekusic

Mostarac Dženan Pekušić dovodi Kylie Minogue u Sarajevo

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2011. u 08:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dženan Pekušić, rodom iz Mostara, do ostvarenja svojih snova prešao je dug životni put, i to pod imenom Jenan Pekusic. Kao 13-godišnjak spakirao je kofere i otputovao u London.

Jedini razlog za njegov odlazak bili su bolji uvjeti za školovanje, koje je potom završio u britanskom internatu za matematiku i kompjutere. U razgovoru za Dnevni avaz priča o svojim počecima, ali ponajviše o ulasku u svijet slavnih.

- Nakon završene škole, počeo sam se baviti fotografijom. Napravio sam izložbu u Londonu, gdje sam, ustvari, i odrastao. U međuvremenu sam radio za razne studije iz filmske industrije. Sada sam tamo već 33 godine, ali živim na relaciji Sarajevo - Mostar - London - Zagreb. Nastanio sam se u svakom od ovih gradova, u nekima zbog obitelji, a u ostalima zbog posla. Proputovao sam cijeli svijet, ali se uskoro planiram vratiti u svoju Bosnu i Hercegovinu, i to da nastavim raditi ono što sam započeo i dobro zapečatio u Londonu - govori Dženan.

U Londonu živi sam, vlasnik je dva studija "Provision Studios London", gdje radi kao producent, a u posljednjih nekoliko godina brine se za karijeru velike svjetske zvijezde - Kylie Minogue!

- Sve vizualno što vidite o Kylie, njene slike, videoklipove ili reklame za parfeme, to sam radio ja. Vodim sve aspekte njene karijere u posljednjih osam godina, jer radim kao producent i fotograf - govori Dženan.

- Ona zna za BiH i već neko vrijeme ima želju da posjeti našu državu. Iako je ranije, na spomen BiH, znala samo za rat, kao i većina stranaca, nakon što je počela upoznavati naše ljude, uvidjela je potpuno drugačiju sliku od one koja je predstavljena svijetu. Kylie ima posebnu želju da dođe u Sarajevo, posjeti Baščaršiju i pojede ćevape. Preko mene je saznala i za Stari most u Mostaru, Panonsko jezero u Tuzli... Čak smo dogovarali i njen nastup, ali taj pokušaj ipak nije dobro prošao. Ono što znam 100 posto jeste da će u naredne dvije godine doći u Zetru ili na Koševo - kaže Dženan.

Kopirati
Drag cursor here to close