Festival

Mostarske mažoretkinje sudjelovale na turneji u Francuskoj

Riječ je o festivalu ''Les grandes fetes de Mende'' čiji su sudionici brojni umjetnici iz različitih dijelova Europe.
Lifestyle / Flash | 22. 08. 2024. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje u razdoblju od 14. kolovoza do 20. kolovoza 2024. godine imale su čast sudjelovati na još jednoj europskoj turneji. Ovogodišnja destinacija bila je grad Mende u jugoistočnom dijelu Francuske.

Riječ je o festivalu ''Les grandes fetes de Mende'' čiji su sudionici brojni umjetnici iz različitih dijelova Europe.

Tijekom četiri dana trajanja festivala ulicama i trgovima grada Mendea slijevale su se rijeke sudionika iz raznih područja umjetnosti poput svirača i plesača. Brojna oduševljena publika uz ovacije dočekivala je grupe koje prolaze. Procjenjuje se da je festival privukao preko deset tisuća posjetitelja.

Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na turneji u Francuskoj

Osim Bosne i Hercegovine sudionici festivala bile su grupe iz Španjolske, Poljske, Belgije te veliki broj umjetnika iz svih regija Francuske.

Kao mnoge festivale u Francuskoj i ovaj festival oduševio je svoje posjetitelje s mnoštvom velikih skulptura koje su pomno rađene mjesecima prije festivala. One su zajedno s grupama krasile povorku i ostavljale sve posjetitelje oduševljenima.

Inače, Francuska je poznata po velikom broju sličnih festivala koji se kroz cijelu godinu održavaju u raznim pokrajnama Francuske.

Inače, Mostarske mažoretkinje na ovom su festivalu sudjelovale daleke 2004. godine pa je ovogodišnje sudjelovanje i simbolično jer ih je put nakon 20 godina doveo opet u ovaj predivni gradić na njegov festival.

Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na turneji u Francuskoj

Mostarske mažoretkinje ovom su turnejom još jednom na najljepši mogući način kroz ples promovirali svoj Mostar, županiju, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Nakon povratka iz Francuske nema odmor za naše mažoretkinje jer već u petak 23. kolovoza sa svojim juniorsko seniorskim timom putujemo na festival u Vrbovec pod nazivom ''Kaj su jeli naši stari''.

Također, nova plesna sezona za mažoretkinje službeno će početi početkom mjeseca rujna kada će se i raspisati i upis za sve nove članice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close