Panel diskusija

"Nevidljive žene Hercegovine" - Pomak je vidljiv u posljednjih 20 godina

Cilj ovog događaja bio je prenošenje iskustava i saznanja prikupljenih istraživanjem nevidljivih žena Mostara te njihovo dijeljenje s ostalim lokalnim zajednicama Hercegovine.
Lifestyle / Flash | 01. 06. 2024. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki/na Mostara organizirala je panel posvećen temi "Nevidljive žene Hercegovine".

Panel diskusija je održana u subotu, 1. lipnja s početkom u 11 sati u sali Skupštine općine Gacko.

Razmjena iskustava i saznanja 

Cilj ovog događaja bio je prenošenje iskustava i saznanja prikupljenih istraživanjem nevidljivih žena Mostara te njihovo dijeljenje s ostalim lokalnim zajednicama Hercegovine.

Poseban naglasak stavljen je na podsticanje žena u tim zajednicama da prepoznaju i promovišu značajne žene kroz povijest, kao i one koje trenutno doprinose razvoju lokalne zajednice.

Foto: PR / Inicijativa građanki/na Mostara organizirala je panel posvećen temi "Nevidljive žene Hercegovine"

Središnja tema panela bila je prepoznavanje problema i izazova s kojima se žene suočavaju u svakodnevnom životu te predlaganje konkretnih rješenja i strategija za poboljšanje njihovog položaja.

Milanka Kovačević je u svom uvodnom obraćanju skrenula pažnju na važnost udruživanja žena u Gacku, kako formalno tako i neformalno, kao ključni korak ka tome da žene steknu svoje zasluženo mjesto u društvu.

Naglasila je kako se žene međusobno povezuju, nadopunjuju i ohrabruju, što je ključno za njihovu zajedničku afirmaciju i napredak.

Korak ka osvještavanju 

Daliborka Grčić, članica Udruženja proizvođača gatačkog kajmaka, ističe da je osnovni cilj Udruženja - zaštita autohtonog proizvoda, gatačkog kajmaka.

"Udruženje, koje broji 26 članica, predstavlja radost i priliku za druženje za žene iz Gacka", dodala je Grčić.

Anđelka Boljanović, socijalna radnica, naglasila je posvećenost poslu koja je nužna u radu s ljudima, ističući pozitivne pomake u položaju žena u posljednjih 20 godina.

Ovaj panel je bio značajan korak ka osvještavanju i promociji uloge žena u lokalnoj zajednici te predstavlja važan doprinos unapređenju njihovog položaja.

Panelistice su bile Milanka Kovačević, Daliborka Grčić i Anđelka Boljanović.

Kroz projekt "(Ne)vidljive žene" predstavljeno je oko stotinu žena koje su živjele i radile ne samo u Mostaru, već i u Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close