pogledajte

'Oda radosti', vatromet i boje EU na Starom mostu u Mostaru

Lifestyle / Flash | 10. 05. 2016. u 06:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 9. svibnja koji se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe, u organizaciji mostarskog "Centra za mir", na Starom mostu u Mostaru upriličen je prigodan program.

Stari most u Mostaru u ponedjeljak, 9.svibnja, osvijetljen je bojama Europske unije otkuda su se u daljine noći razlijevale melodije "Ode radosti", koju je na žicama violine vješto izvela učenica glazbene škole iz Mostara, Lejla Šoše, veličajući nesvakidašnji prizor u UNESCO-voj zaštićenoj zoni stare gradske jezgre Mostara.

"Iznimna mi je čast što ovakvu poruku mira šaljemo iz Mostara i što ja sa Starog mosta mogu poslati 'Odu radosti' čitavom svijetu", kazala je mlada umjetnica.

Uz vatromet je, s UNESCO-vog spomenika u bojama Europske unije, svijetu poslana jasna poruka da je grad na Neretvi dio Europe.

Predsjednik upravnog odbora Centra za mir i multietničku suradnju Alija Behram je naglasio da Mostar pripada Europi, a prigodnim programom povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, iz Mostara je ta poruka i simbolično poslana svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close