Vrh

Održan 11. po redu Mostar Outdoor

Tijekom vikenda 29. rujna 2024. održan je 11. Mostar Outdoor, tradicionalna manifestacija koju organizira Hrvatsko planinarsko društvo Prenj 1933 iz Mostara.
Lifestyle / Flash | 01. 10. 2024. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom vikenda 29. rujna 2024. održan je 11. Mostar Outdoor, tradicionalna manifestacija koju organizira Hrvatsko planinarsko društvo Prenj 1933 iz Mostara.

''Ove godine nastavili smo slaviti našu bogatu povijest i ljubav prema planinarenju, okupljajući sve generacije planinara i ljubitelja prirode.''

Foto: PR / Održan 11. po redu Mostar Outdoor

Nedjelja je donijela nešto neobičnije vrijeme za planinarenje, s burom koja je pratila planinare cijelim putem prema vrhovima Čabulje i Bandurice. Na ovogodišnjim turama sudjelovalo je više oko 100 entuzijasta, što je još jedan dokaz koliko ljubav prema prirodi raste iz godine u godinu.

Još jedan uspješno realiziran ''Planinarski sat'' s našim mališanima tijekom kojeg smo povlačili konopac, crtali asocijacije na riječ planina, radili modeliranje oblika iz prirode od plastelina, imali outdoor utrku te se na kraju počastili slatkišima uz ugodno druženje, sve to pod budnim okom naših volontera. Hvala svima na sudjelovanju i pohvale onima koji su uz navedeno uspjeli osvojiti i neke od obližnjih vrhova Čabulje'', poručili su.

Foto: PR / Održan 11. po redu Mostar Outdoor

Glavni dio manifestacije odvijao se ispred planinarskog doma ''Miljenko Bošnjak'' u Bogodolu, gdje je više od 150 ljudi uživalo u bogatom programu, grahu i veselom druženju.

''Atmosfera je bila izvanredna, a podrška volontera, kao i uvijek, neprocjenjiva. Bez njih, ovakav događaj ne bi bio moguć. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i veselimo se novim susretima na planinskim stazama. Pratite naše aktivnosti i pridružite nam se u budućim avanturama, jer u planinama uvijek ima mjesta za još jednog planinara. A večeras vas pozivamo na izložbu fotografija ''Gojzericom i objektivom'' koja se održava u Maloj galeriji kraljice Katarine Kosače'', poručeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close