Nakon 20 godina

Odšteta od 1,8 milijuna eura za zamjenu beba u Francuskoj

Lifestyle / Flash | 10. 02. 2015. u 14:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud na jugu Francuske dodijelio je danas odštetu od skoro dva milijuna eura dvjema francuskim obiteljima čije su bebe zamijenjene u porodilištu u Cannesu prije više od 20 godina. Sud u južnom gradu Grasu naložio je klinici u centru Cannesa da obiteljima isplati odštetu od po 1,88 milijuna eura, što je šest puta manje nego što su obitelji tražile, prenio je AFP.

Sve je počelo 4. srpnja 1994., kada je Sophie Serano rodila malu Manon na klinici u Cannesu. Jer je beba dobila žuticu, liječnici su je stavili u inkubator sa specijalnim svjetlima gdje je primala terapiju, zajedno s još jednom novorođenom djevojčicom koja je imala isti problem.

Medicinska sestra je nehotice zamijenila dvije bebe i, iako su obje majke odmah izrazile sumnju u identitet beba, pošto im je kosa bila različite dužine, poslane su kući. Deset godina kasnije, mučen činjenicom da njegova kćerka, koja ima tamniji ten, ne nalikuje na njega, Manonin otac se podvrgao testu očinstva koji je pokazao da joj on nije biološki roditelj.

Sophie Serano je potom utvrdila da ni ona nije Manonina majka, zbog čega je pokrenuta istraga u pokušaju da se nađe druga obitelj koja odgaja njihovu biološku kćerku. Istragom je utvrđeno da su u vrijeme rođenja dvije bebe 1994. tri novorođenčeta patila od žutice - dvije djevojčice i jedan dječak - a klinika je imala samo dva inkubatora sa specijalnim svjetlima, zbog čega su djevojčice stavljene u jedan inkubator.

Dvije obitelji su se prvi put srele sa svojim biološkim kćerkama kada su one imale 10 godina, ali nisu tražile da se zamjene i da svaka ode sa svojim biološkim roditeljima, prenosi Tanjug. Od susreta prije 10 godina, obitelji su se distancirale jedna od druge.

Kopirati
Drag cursor here to close