O čemu se točno radi?

Ovih 5 stvari dečki potajno žele od svojih djevojaka, ali to nikad neće priznati

Muškarci su s Marsa a žene s Venere, zar ne?
Lifestyle / Flash | 28. 05. 2024. u 11:22 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi znamo da su žene i muškarci drukčiji te da imaju različite načine komunikacije, prenosi Thought Catalog.  Ako smatrate da vašoj vezi nešto nedostaje, provjerite ispunjavate li ove stvari koje dečki potajno žele od svojih djevojaka.

1. Komplimenti

Nijedan muškarac vam neće odmah reći da mu se sviđa kad mu date kompliment jer je to čudno tražiti, a također nije baš "muževno". Ali samo zato što ne traži, ne znači da ne žudi za tim.

Muškarci se također osjećaju nesigurno u vezi svog fizičkog izgleda i ne dobivaju ni približno toliko potvrda kao mi. Razmislite o tome, kad dečko objavi sliku na Facebooku ili izađe s prijateljima, on nema vjernu grupu navijačica koja komentira kako sjajno izgleda.

Kad je riječ o njegovom fizičkom izgledu, vi ste zapravo njegov jedini izvor komplimenata. Recite mu da mu ta majica odlično stoji, da vidite da je naporno vježbao u teretani, da određena boja čini njegove oči još upečatljivijima, da mu kosa izgleda seksi zabačena unatrag... shvaćate o čemu pričamo, zar ne?!

2. Kad ga pitate za savjet

Znate kako je nevjerojatan osjećaj kad vas vaš muškarac voli, obožava te obasipa ljubavlju? Pa i on ima isti osjećaj kad ga pitate za savjet. Muškarci imaju ogromnu potrebu osjećati se korisnima, osjećati se kao da imaju nešto vrijedno za ponuditi.

To vrijedi za sva područja njegova života, a posebno za odnose. Želi se osjećati kao da doprinosi vašem životu na smislen način, a vi mu možete pomoći da se tako osjeća tražeći njegov savjet i mišljenje.

Kad od čitatelja dobijem pitanja o vezi, volim ih podijeliti sa svojim suprugom samo da dobijem njegovo mišljenje i uvide. Obično već znam odgovor na problem (radim to već neko vrijeme!), ali svejedno ga volim podijeliti s njim i dobiti njegove povratne informacije. I on apsolutno zablista kad mu se pruži prilika da ponudi svoj doprinos.

Muškarci su općenito vrlo orijentirani na rješenja i napreduju kad postoji nešto što treba riješiti. Zato će muškarac pokušati riješiti vaše probleme kad razgovarate s njim o nečemu što vas uznemiruje, nečemu što većinu žena frustrira, jer sve što zapravo želimo u tim trenucima je emocionalna podrška.

3. Kad ga poželite

Ne morate uvijek čekati da on inicira vođenje ljubavi. Muškarci se vole osjećati neodoljivo - kao da vas pale i ne možete se zasititi - pa flertujte s njim, zavedite ga, započnite fizičku intimnost. Muškarca jako uzbuđuju ovakve stvari.

4. Kad mu kažete što želite, tako da se osjeća dobro

Muškarci žele usrećiti ženu s kojom su; ovo je zapravo jedan od najvećih pokretača za muškarca u vezi. Zapravo, ako muškarac ne misli da može usrećiti određenu ženu, najvjerojatnije neće htjeti nastaviti vezu s njom.

A muškarci cijene kad im kažete kako da vas usreće sve dok se to radi na pravi način. Ispravan način ne uključuje prigovaranje, krivnju, predavanje ili sram. To podrazumijeva da mu s ljubavlju kažete što volite i što želite tako da se on osjeća dobro. Uokvirivanje nečega kao: "Stvarno volim kad ti..." umjesto "Zašto nikad ne bi..." dobro je mjesto za početak.

Kad čovjeku držite lekcije ili ga osuđujete zbog onoga što radi pogrešno, on se osjeća loše. Također se osjeća kao malo dijete koje mama grdi zbog lošeg ponašanja.

5. Podrška

Jedan od najbitnijih osjećaja za muškarca u vezi je osjećaj da ima ženu u svom kutu, nekoga tko vjeruje u njega bez obzira na sve i vidi ga kao sjajnog čovjeka kakav jest i nevjerojatnog muškarca kakav bi mogao biti. Utjeha je u spoznaji da ćete biti uz njega čak i ako ne uspije, pogotovo jer je neuspjeh najteža stvar s kojom se muškarci nose.

Kad ga podržavate i vjerujete u njega, a to dolazi s istinskog i iskrenog mjesta, on se osjeća kao da je na vrhu svijeta, kao da može sve. Većina žena ne shvaća golem utjecaj koji naše odobravanje ima na muškarce. Kad ste ponosni na njega, to je velika pokretačka snaga. Suprotno tome, kada ste razočarani njime, to ga čini da se osjeća kao bezvrijedni gubitnik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close