posljednji koncert

Publika se Princeu klanjala do poda: Purpurna kiša po posljednji put u Atlanti

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2016. u 06:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prince se zadnji put popeo na pozornicu u Atlanti 14. travnja i, okupan purpurnom rasvjetom, oduševio na koncertu za koji nitko nije slutio da mu je posljednji. Pop ikona održala je dva uzastopna koncerta u Fox Theatreu, u zamjenu za dva nastupa koja je morala otkazati prethodni tjedan zbog bolesti.

U recenziji s prvog koncerta u listu Atlanta Journal-Constitutionu pisalo je da se "publika klanjala do poda, kao da dočekuje Mesiju".

Na turneji "The Piano & A Microphone" Prince je na pozornici bio sam s klavirom i pretvarao svoje plesne hitove poput Little Red Corvette, Cream i Kiss u ogoljene solo izvedbe protkane jazzom i gospelom.

Shawna Michaels, koja je bila u publici na drugom i završnom koncertu, napisala je na Twitteru da je Prince bio "čudesan". "Pjevao je prelijepo", dodala je. Pjevačica Judith Hill, nekoć prateći vokal Michaela Jacksona, nastup je opisala "nevjerojatno nadahnutim".

Prince se ispričao za otkazane koncerte tjedan prije. Na pozornici nije pokazivao znake bolesti, osim male promuklosti u glasu kad se obraćao fanovima.

"Kada je pjevao, zvučao je uzvišeno" napisala je novinarka Atlanta Journal Constitutiona Melissa Ruggieri.

"Potpuno se oporavio. Visoke tonove izvodio je savršeno", ustvrdila je Bonnie Stiernberg, kritičarka časopisa Paste.

Prince je posegnuo duboko u svoj katalog koji sadrži 39 albuma i iznenadio s nekoliko pjesama poput The Beautiful Ones, Nothing Compares 2 U i I Feel for You, ali i obradama pjesama Joni Mitchell i Boba Marleyja.

Na prvom koncertu odao je počast glazbenoj legendi Davidu Bowieju, odsviravši svoju verziju njegove Heroes. Časopis People napisao je da je izvedba bila "moćna".

Posljednja pjesma koju je izveo u životu bila je Purple Rain, na trećem bisu drugog koncerta.
Obasjan purpurnim reflektorom u obliku mjeseca, Prince isporučio svoje završno remekdjelo, emotivnu, zvonku verziju pjesme koja mu je bila zaštitni znak.

Na putu kući u Minnesotu poslije koncerta, njegov je zrakoplov morao hitno sletjeti u Illionisu kako bi mu se ukazala medicinska pomoć zbog dehidracije uzrokovane gripom.

Dva dana poslije svojim je fanovima na Twitteru poručio da se oporavio. Tjedan poslije pronašli su ga mrtvog na njegovom imanju u Paisley Parku.

Kopirati
Drag cursor here to close