Suradnja

Savez izviđača FBiH u Hrvatskoj - Sudjelovali u pošumljavanju opožarenih područja Parka prirode Biokovo

Savez izviđača Federacije boravio je u Hrvatskoj. Oni su nedavno sudjelovali u pošumljavanju opožarenih područja Parka prirode Biokovo.
Lifestyle / Flash | 25. 09. 2024. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 20. do 22. rujna 2024. godine izaslanstvo Saveza izviđača Federacije BiH boravilo je u Splitu, kao gost Saveza izviđača Hrvatske.

Savez izviđača Hrvatske je već sedmu godinu nositelj projekta Boranka, čiji je glavni cilj pošumljavanje opožarenih područja.

Foto: PR / Pošumljavanje opožarenih područja Parka prirode Biokovo

Proširivanjem na teritorij Sjeverne Makedonije i Crne Gore, Boranka je u posljednjih nekoliko godina poprimila regionalni karakter, te se trenutno vode pregovori o proširivanju ovog velikog projekta i na teritorij naše zemlje.

Boranka je projekt koji je dobio prestižne nagrade od Europske komisije, kao i nagradu predsjednika Republike Hrvatske, te se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske i Europske komisije.

''Radujemo se nastavku pregovora i nadamo se da ćemo već naredne godine i mi biti nositelji aktivnosti pošumljavanja te na taj način uveliko doprinijeti obnovi i žaštiti dragocjenih prirodnih resursa. Do tada, donosimo vam kroz fotografije dio atmosfere s akcije pošumljavanja opožarenih područja Parka prirode Biokovo, kojoj su se proteklog vikenda pridružili predstavnici SIFBiH-a'', priopćio je Savez izviđača FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close