Strogi režim

Špek-dijeta: Jedenjem slanine do gubitka kilograma

Lifestyle / Flash | 04. 11. 2015. u 18:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fitness trener Nicholas Polo tvrdi da je moguće za deset dana izgubiti pet posto masnog tkiva ako se pridržavate njegovog strogog režima prehrane i tjelovježbe.

''Ako svaki dan budete radili kratke treninge s teškim utezima, umjesto dugih kardiotreninga (trčanje, bicikl, pokretna traka) brže ćete gubiti masno tkivo. Također pomaže pijenje zelenog čaja, koji šećer u krvi održava stabilnim, kao i unos puno vode jer smanjuje osjećaj gladi. Kombinacija masti i proteina pomaže kod mršavljenja, dok njihov spoj s ugljikohidratima stvara masne naslage'',  kaže fitness trener Pole.

Dodaje da iz prehrane morate izbaciti šećer, kruh, brašno, gluten, rižu i krumpir jer imaju visok glikemijski indeks. Naime, oni vrlo brzo nakon obroka podižu razinu šećera u krvi, što stvara poriv za ponovnim unosom sličnih namirnica u relativno kratkom vremenu. U tih deset dana najbolji izbor su proteini iz bijelog mesa, ribe i jaja, a ugljikohidrate treba uzimati iz zelenog povrća, pišu 24sata.hr.

Za doručak možete jesti slaninu i jaja. Za ručak losos, piletinu ili puretinu s avokadom, a za večeru odrezak i sezonsku salatu. Pobrinite se da unosite dovoljno masnoća, najbolje iz maslinova ulja. U tih deset dana trebalo bi ograničiti i unos voća - preporučuje se samo avokado.

Trener Nicholas Polo: 12 važnih pravila kojih se trebate pridržavati deset dana

1. Čaj ubrzava metabolizam - Zeleni čaj pomaže i u izgaranju masti. Osim zelenog izvrstan je ginseng čaj. Njegov unos ne bi smio biti veći od pet šalica dnevno, kaže Pole.

2. Izbacite rižu, kruh i krumpir - Nemaju svi ugljikohidrati visok glikemijski indeks, ali na ovom režimu najbolje je jesti proteine i masti, a izbaciti ugljikohidrate i škrob.

3. Kratko, ali učinkovito - Treninzi od 20 minuta spriječit će pretreniranost. Prvi dan: noge i trbuh; Drugi: prsa i tricepsi; Treći: ramena i trbuh; Četvrti: leđa i bicepsi.

4. Smanjite kardiotrening - Radite li kardiotrening dulje od 20 minuta, osim masnoća trošite mišiće. Polo tvrdi da kratko dizanje većih težina ima puno bolji učinak.

5. Dizanje teških utega - Dizanje teških utega efikasno topi masne naslage, osobito u žena. Ako ste početnik, posavjetujte se s trenerom kako se ne biste ozlijedili.

6. Smanjite unos šećera - Treba izbaciti šećere iz slastica, ali i ograničiti unos voća koje sadržava veliku količinu šećera (primjerice grožđa i smokava).

7. Na dijetu nakon mjesečnice - Kod većine žena apetit se prije mjesečnice povećava. Zato je najbolje da na desetodnevni režim krenu nakon menstruacije, smatra trener.

8. Izbacite alkohol - Alkohol sadrži puno praznih kalorija, tako da će tijelo prvo posegnuti za energijom iz alkohola, a ne onom koju unesete hranom.

9. Fotografija prije i poslije - Veliko je zadovoljstvo vidjeti rezultate koje ste postigli teškim radom i odricanjem. Fotografija je objektivan pokazatelj funkcionira li režim.

10. Pijte dovoljno vode - Preporučena dnevna doza je oko dvije litre. Kako biste se sjetili piti dovoljno vode najbolje je da nositi bočicu sa sobom.

11. Koristite dodatke prehrani - Hrana je najbolji izvor vitamina i minerala, ali kad ste na restriktivnom režimu i trenirate kako biste gubili masnoću, a ne i mišiće, trebate piti proteinske napitke.

12. Plan je ključ uspjeha - Želite li u deset dana izgubiti 10 posto masnoća. Morat ćete planirati što ćete jesti svaki dan. Salata od tune odličan je obrok za posao.

Špek-jelovnik

1. DAN
Doručak: Kuhana jaja i slanina, čaj od ginsenga
Međuobrok: Šalica zelenog čaja
Ručak: Pileći odrezak s grila i avokado
Međuobrok: Čaj od ginsenga
Večera: Ramstek na naglo i salata

2. DAN
Doručak: Kajgana i pržena slanina bez ulja, čaj
Međuobrok: Čaj od ginsenga
Ručak: Pečeni file lososa, zelena salata
Međuobrok: Čaj od ginsenga, avokado
Večera: Pileći odrezak na naglo i salata

3. DAN
Doručak: Pečena jaja i slanina, zeleni čaj
Međuobrok: Zeleni čaj
Ručak: Puretina s grila, salata od radiča i avokada
Međuobrok: Zeleni čaj večera: Odrezak od tune i zelena salata s lukom, rajčicom i maslinovim uljem

Kopirati
Drag cursor here to close