Božićna lutrija

Svi od reda kupuju listiće: Nagradni fond Božićne lutrije premašio 2,5 milijarde eura

Lifestyle / Flash | 12. 12. 2016. u 14:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Božićna lutrija u Španjolskoj ove godine ponudila je nagradni fond od 2,5 milijardi eura, što je privuklo veliku pažnju zaljubljenika u igre na sreću, javlja agencija Anadolija.

Svakog 22. prosinca Španjolci sjede ispred malih ekrana sa nadom da će osvojiti novčani dobitak. Izvlačenje traje četiri sata.

Iako je cijena loto listića 20 eura, Španjolci svake godine kupuju sve više listića jer vjeruju da će im upravo jedan od njih donijeti veliku premiju.

Uprava španjolskog Nacionalnog lota priopćila je kako će Španjolci ove godine na Božićnu lutriju u prosjeku potrošiti 63 eura. ”Najsretniji” gradovi su Barcelona i Madrid, zbog čega upravo u njima bude prodano najviše listića.

Tri velike nagrade izvučene su u gradu Soria, a statistike pokazuju da je prosječna potrošnja po igraču 238 eura.

Ispred biletarnice ”Dona Manolita” u Madridu, za koju se vjeruje da je sretna, svakog dana budu formirani dugi redovi. Španjolci čekaju i do dva sata da bi kupili listić.

Manuel Cruz (43) čekao je sat i pol da bi kupio listić. Kaže da je kupio listić za radne kolege.

”To je za naša tradicija. Svake godine, mi zaposlenici firme, kupujemo listiće. I mi se, kao i svi, nadamo dobitku”, istakao je Cruz.

Ukupna vrijednost nagrade je 2,5 milijardi dolara, a najveći iznos koji se može osvojiti je četiri milijuna eura. Osim toga moguće je osvojiti i 1.250.000, 500.000, 200.000, 60.000 ili 1.000 eura.

Božićna lutrija u Španjolskoj izvlači se od 1812. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close