Vila Dalmacija

Svi se žele vjenčati u Titovoj vili: Cijena prava sitnica

Lifestyle / Flash | 15. 02. 2016. u 08:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prošloj godini u proračun Grada Splita izravno je od komercijalnog korištenja Vile Dalmacije uplaćeno 675.625,00 kuna, što je povećanje od gotovo 100 tisuća kuna u odnosu na 2014. godinu, piše Slobodna Dalmacija.

''Svi vikend termini od svibnja do kraja rujna su nam već gotovo rezervirani, a bilo je slučajeva da se pojedine subote rezerviraju i po dvije godine unaprijed. Već godinama bilježimo rast interesa i da imamo i dvostruko ljetnih termina svi bi bili zakupljeni'', rekao je Marin Urlić, voditelj Vile, iz čega je jasno da i građani baš poput nekada Josipa Broza Tita obožavaju ovu vrijednu gradsku nekretninu.

Najveći interes vlada za najam povodom organizacije svečanih večera nakon vjenčanja, a zainteresiranih je usprkos cijeni najma jako puno, jer nema puno takvih reprezentativnih, a ujedno i intimnih nekretnina koje se mogu unajmiti na kraći period.

Pritom su bonusi koje nudi Vila Dalmacija uz terasu s pogledom na more i perivoj, veliki ograđeni parking, opremljena kuhinja, ali i unutarnje prostorije koje mogu poslužiti kao opcija 'B' u slučaju nevremena.

''Vjenčanja zahtijevaju kompleksnu organizaciju, pa iako ugovor o zakupu traje 24 sata, teško je raditi vjenčanja dan za danom, to nas na neki način ograničava'', rekao je Urlić.

Za komercijalno korištenje prizemlja Vile (glavna sala, terasa u prizemlju, vrt, kuhinja i pomoćni prostori) utvrđena je fiksna novčana naknada u iznosu od 20.000 kuna. Tu se uz proslave vjenčanja, za domaće i strane tvrtke organiziraju seminari, okrugli stolovi, razne promocije, domjenci, a snimljeni su i kadrovi TV serije 'Igra prijestolja'.

Sportskim, kulturnim i drugim udrugama te neprofitnim organizacijama propisan je pak popust od 50 posto pa prizemlje može biti njihovo na jedan dan za 10 tisuća kuna. Na spomenute iznose potrebno je platiti i porez, te usluge čišćenja, tako da je na kraju za komercijalno korištenje vile potrebo izvojiti ukupno 28.125 kuna.

Beautiful venue for the perfect couple ??

Fotografiju objavljuje Charlotte Díaz de la Vega (@cdiazdelavega)Svi 25, 2014 u 3:25 PDT

Kopirati
Drag cursor here to close