Svečanost

U Mostaru održan Dan prijateljstva Češka - BiH

Lifestyle / Flash | 08. 05. 2015. u 07:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na maloj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru otvorena je manifestacija 'Dani prijateljstva i pjesme' koju je organiziralo Društvo Češkog-BiH prijateljstva 'Arhitekt Karel Parik'.

Posjetitelji su u okviru svečanosti mogli poslušati nekoliko pjesama u izvedbi zbora 'A my taky' iz Libereca (Češka), koji su se kroz stihove i suze prisjetili svog dirigenta koji je preminuo prije nešto više od godinu dana.

Pred nastup zbora iz Češke, prisutnima se ukratko obratio novi veleposlanik Češke u BiH Jakub Skalnik. Naglasio je da, iako je tek nekoliko mjeseci na dužnosti veleposlanika, vidio je mnogo toga lijepoga u BiH. Između ostaloga to je i mala scena Pozorišta lutaka u Mostaru koja je nazvana po Karelu Čapeku koji je bio češki pisac.

Osim kratkog obraćanja veleposlanika Češke u BiH i nastupa češkog zbora, na otvaranju su sudjelovali zborovi Muzičke škole Mostar, Gradski zbor (Mostar), te Muzička radionica "Mozart" iz Bijelog polja.

U sklopu manifestacije upriličena je i izložba fotografija Udruženja 'Arhitekt Karel Parik' Mostar - Priroda Republike Češke.

Kopirati
Drag cursor here to close