sedam sudionika

U Sarajevu održano natjecanje najboljih govornika na japanskom jeziku

Lifestyle / Flash | 08. 03. 2015. u 07:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo natjecanje najboljih govornika na japanskom jeziku održano je danas u prostorijama Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevo. Tijekom natjecanja svaki od sedam sudionika govorio je na japanskom jeziku i o temama koje su vezane za Japan, a nakon toga je komisija odabrala pobjednika.

‘’Prvo mjesto na natjecanju osvojila je Aleksandra Leontijević koja je govorila o japanskom kandži pismu i zbog čega je ona odlučila da se posveti tom pismu koje je jedno od najkompleksnijih pisama u Japanu i ima veliki broj simbola’’, kazala je Azra Pašukan, glasnogovornica Odjela za kulturu Veleposlanstva Japana u BiH.

Drugo mjesto pripalo je Ines Rovčanin, koja je govorila o japanskim brendovima i njenoj vezanosti za japansku glazbu, a treće mjesto je osvojila Sanda Šljivo koja je prisutnima prenijela svoje impresije o trešnjinom cvijetu "sakuri". Pobjednica Leontijević nagrađena je povratnom kartom za Japan.

Vrijedne nagrade dobile su Rovčanin i Šljivo, a nagrada nije izostala ni ostalim natjecateljima. Prigodnim obraćanjem sudionika natjecanja pozdravio je veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki i prof. dr. Nihad Fejzić, dekan Veterinarskog fakulteta UNSA.

Kopirati
Drag cursor here to close