Fly fishing

Učenici Fly Fishing škole postali reprezentativci BiH na Juniorskom Prvenstvu

Članovi i učenici škole Fly Fishinga, Filip Jarak i Adi Bjelevac su osvojili prvo i drugo mjesto na ovom natjecanju.
Lifestyle / Flash | 26. 08. 2024. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvenstvo SRS BiH za juniore u mušičarenju, održano na prelijepoj rijeci Buni u Blagaju, donijelo je izvanredne rezultate. Ova rijeka, koja je prošle godine ugostila Svjetsko juniorsko prvenstvo u Fly fishingu, ponovo je bila idealna scena za demonstraciju vještina i talenta mladih ribolovaca iz cijele zemlje.

Na natjecanju je sudjelovao veliki broj mladih entuzijasta, a ulov uključuje i nekoliko rijetkih primjeraka endemske mekousne pastrmke, što predstavlja poseban uspjeh. Članovi i učenici škole Fly Fishinga, Filip Jarak i Adi Bjelevac su osvojili prvo i drugo mjesto na ovom natjecanju.

Filip i Adi su polaznici škole Fly Fishinga, koja je dio projekta Omladinskog kluba Novi val iz Blagaja i njihovim partnerima udruženjem sportskih ribolovaca USR Neretva 1933. Njihov uspjeh omogućio im je da se kvalificiraju kao reprezentativci Bosne i Hercegovine, čime su stekli pravo sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima.

Ovi uspjesi su direktan rezultat njihovog napornog rada i kontinuirane edukacije koju su prošli u zadnjih osam mjeseci.

Škola Fly Fishinga je dio regionalne kampanje "Zajedno za rijeke", koja ima za cilj promociju mušičarenja kao sporta i edukaciju mladih o očuvanju rijeka i njihovih ekosustava. Kroz ovu školu, Filip i Adi su usvojili napredne tehnike ribolova, kao i vrijednosti ekološke odgovornosti i održivog upravljanja vodenim resursima.

''Zahvaljujemo svim partnerima, instruktorima i volonterima koji su doprinijeli uspjehu ovog projekta, a posebno našim mladim ribolovcima, čiji je trud i posvećenost rezultirao ovim izvanrednim postignućima. Uspjeh Filipa i Adija predstavlja veliki korak za školu Fly Fishinga, koja s entuzijazmom nastavlja raditi na razvoju novih generacija ribolovaca i zaštiti prirodnih bogatstava naše zemlje'', poručili su iz Omladinskog kluba ''Novi Val'' Blagaj.

Kopirati
Drag cursor here to close