Na rijeci Buni

Veliki uspjeh: Jarak i Bjelevac postali reprezentativci BiH na Juniorskom Prvenstvu u Fly Fishingu

Prvenstvo SRS BiH za juniore u mušičarenju, održano na prelijepoj rijeci Buni u Blagaju, donijelo je izvanredne rezultate za članove USR Neretva 1933 Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2024. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnje Prvenstvo SRS BiH za juniore u mušičarenju, održano na prelijepoj rijeci Buni u Blagaju, donijelo je izvanredne rezultate za članove USR Neretva 1933 Mostar.

Ova rijeka, koja je prošle godine bila domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u Fly fishingu, još jednom je poslužila kao savršena kulisa za pokazivanje vještina i talenta mladih ribolovaca.

Natjecanje je privuklo veliki broj sudionika iz cijele zemlje, a svaki od njih je pokazao svoju predanost i ljubav prema ovoj disciplini. Ulovljen je zavidan broj riba, uključujući i nekoliko primjeraka endemske mekousne pastrmke, što je posebno značajan uspjeh s obzirom na rijetkost ove vrste.

''Izuzetno smo ponosni na naše članove, Filipa Jaraka i Adija Bjelevca, koji su zauzeli prvo i drugo mjesto na ovom natjecanju. Ovim uspjesima, Filip i Adi su se kvalificirali kao reprezentativci Bosne i Hercegovine, čime su stekli pravo sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima. Njihov uspjeh nije slučajnost, već rezultat napornog rada i kontinuirane edukacije u proteklih osam mjeseci kroz predavanja u školi Fly Fishinga, koja je projekat Omladinskog kluba Novi val iz Blagaja i Udruženja Neretva 1933. Ovaj projekat dio je regionalne inicijative ''Zajedno za rijeke'''', rekli su iz ovog Udruženja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close