Jednostavno je...

Uklonite naslage plijesni iz perilice rublja u nekoliko lakih koraka

Ako ih često koristite, u perilicama rublja se mogu nakupiti naslage plijesni kojih se trebate što prije riješiti.
Lifestyle / Flash | 20. 06. 2024. u 13:35 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Perilice za rublje potrebno je dubinski očistiti svakih jedan do tri mjeseca, međutim, možda ćete to morati činiti češće, ovisno o tome koliko često koristite uređaj, prenosi Express. Perilice su uređaji koje većina ljudi koristi svaki tjedan ili čak svaki dan, ovisno o veličini kućanstva.

Iako se praktični uređaj koristi za čišćenje odjeće, s vremenom može postati prljav ako mu ne posvećujete dovoljno pažnje.

Redovitim čišćenjem perilice rublja sprječava se stvaranje plijesni, kamenca, bakterija i neugodnih mirisa, što će osigurati da vaše rublje bude svježe i čisto kad izađe iz perilice.

Laura Harnett, stručnjakinja za čišćenje iz Seep eco cleaning tools, podijelila je najbolju metodu za čišćenje vaše perilice rublja i uklanjanje plijesni i svih neugodnih mirisa koji se zadržavaju u njoj.

Laura je rekla da perilici rublja treba redovito čistiti filtre, ladicu za deterdžent, gumeni dio i unutrašnjost, kako bi joj se produžio vijek trajanja, te da bi rublje ugodno mirisalo.

Umjesto pribjegavanja kemijskim metodama, Laura je predložila korištenje prirodnih metoda - bijelog octa i kristala sode.

Ekskluzivno je rekla za Express.co.uk: "Namočite filtar i ladicu za deterdžent u toplu vodu s dodatkom jednog dijela bijelog octa, kako biste uklonili sve naslage plijesni."

"Upotrijebite sprej i nježnu krpu poput one za više namjena da temeljito očistite bubanj. Ako možete posegnuti unutar kućišta filtra, očistite i taj dio."

"Na kraju, pokrenite stroj na vrući ciklus, s 500 g kristala sode i jednom šalicom bijelog octa u bubnju. To će zauvijek otjerati sve mirise i ubiti sve bakterije." Rezultat ovog trika će biti mirisna i svježa odjeća nakon svakog pranja.

Kopirati
Drag cursor here to close