BiH i Njemačka

Ulični umjetnici na grafiterskom događaju u Sarajevu

Lifestyle / Flash | 11. 03. 2015. u 11:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačko veleposlanstvo u BiH i Institut za razvoj mladih Kult organiziraju 12. i 13. ožujka u Sarajevu međunarodni grafiterski događaj. Na grafiterskom događaju sudjeluje šest uličnih umjetnika - grafitera iz BiH i Njemačke koji će centar za mlade "šareno" oslikati.

''Drago nam je da ovim događajem možemo podržati ovu mladu i važnu granu umjetnosti grafiterstvo'', kazao je ataše za kulturu Njemačkog veleposlanstva Jens Wagner.

Mladi iz više od 20 zemalja sastali su se u lipnju 2014. godine i raspravljali o pouci zadnjih sto godina. U njihovoj završnoj deklaraciji su prezentirali tri, s njihovog aspekta, najvažnije teme sadašnjeg vremena, a to su prevazilaženje nacionalizma, međunarodno umrežavanje mladih i aktivno sudjelovanje građana u demokratskom procesu. Grafiterski umjetnici su stoga pozvani da umjetnički obrade ove tri teme.

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA je centar kojeg godišnje posjeti i u kojem boravi preko 1600 mladih ljudi iz različitih krajeva svijeta, tako da će umjetnička poruka putem grafiterskih boja biti prenesena i na posjetitelje centra, istaknula je projektna koordinatorica, Institut za razvoj mladih Kult Nejra Neimarlija Roic.

Bit će također upriličena i konferencija mladih u sklopu inicijative Mlada Europa koju je podržala Europska unija, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close