Nevjerojatno

VIDEO | Snimka od koje se ledi krv u žilama: U Parku prirode Blidinje izveden prvi BASE skok

Skok od kojeg se ledi krv u žilama izveli su Robert Pecnik, Matevž Lukić, Edo Senica te Nejc Sedovnik.
Lifestyle / Flash | 11. 06. 2024. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je na Instagram stranici Visitblidinje objavljena snimka prvog BASE skoka i to s Velikog Kuka, najviše stijene u Bosni i Hercegovini.

Skok od kojeg se ledi krv u žilama izveli su Robert Pecnik, Matevž Lukić, Edo Senica te Nejc Sedovnik.

"Ponosni smo na činjenicu kako se Park prirode Blidinje sve više prepoznaje i kao atrakcija za one željne adrenalina. Ovog puta su nam krv u žilama sledili smjeli BASE jumperi koji su izveli prvenstveni skok sa litica Velikog Kuka. Ovo je ujedno i prvi BASE Jump uopće u Parku", napisali su na stranici.

Ovo mjesto je samo po sebi nevjerojatno, a kada se od tu pojedinci odvaže i skočiti, onda je promatranje svega toga nešto najbolje što vam se može dogoditi.

Litice Velikog Kuka su jedne od najvećih u ovom dijelu Europe sa preko 1300m kamenih klisura koje nadopunjuju jedna drugu do iznad 1800mnv.

Kada tu dodamo i najdublji kanjon u ovom dijelu Europe, kanjon Dive Grabovice koji seže preko 1800m u visinu, onda sigurno znamo da je to mjesto pogodno i za ovakve podvige. Visina litica i dubina te dužina kanjona savršeni su za prelete koji mogu biti i najduži na Balkanu pa i šire.

"Jednom riječju, spektakularno. Tako možemo opisati ovaj video sa glave jednog od skydivera a s ponosom ga dijelimo sa vama. Ovim putem se zahvaljujemo momcima na smjelom pothvatu, a također i Zehrudinu Isakoviću koji je došao na ovu ideju te ih doveo do ovog mjesta i organizirao cijeli događaj", napisali su na stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close