Mirisi istoka

Zašto su arapski parfemi zaludili svijet?

Mirišu poput nekih puno skupljih parfema luksuznih brendova, a cjenovno su prihvatljiviji.
Lifestyle / Flash | 02. 07. 2024. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trendovi u svijetu parfema mijenjaju se iz sezone u sezonu, a u posljednje vrijeme sve više pažnje počeli su privlačiti arapski parfemi.

Društvene mreže, prvenstveno TikTok, postale su zaluđene upravo arapskim parfemima gdje se često mogu vidjeti brojne preporuke ovih mirisa, koji su najbolji i zašto ih vrijedi isprobati.

Sve je započelo kada su ljubitelji parfema počeli raditi recenzije arapskih mirisa, a ubrzo nakon toga broj obožavatelja ovih parfema počeo je rasti te su danas izrazito popularni.

Arapski parfemi su mirisi s orijentalnim notama, a neki od najčešćih sastojaka koje sadrže su mošus, tamjan, oud, razni začini ili pak egzotično drveće.

Nadalje, čest sastojak ovih parfema su i cvjetne note poput jasmina, ruže ili narančina cvijeta, piše Zadovoljna.hr

Posebnost arapskih parfema je u tome što su usko vezani uz kulturu i tradiciju Bliskog istoka jer je izrada parfema duboko ukorijenjena u povijesti arapskih zemalja.

Što se tiče njihovih glavnih karakteristika, ovi parfemi su izrazito koncentrirani, imaju opojan miris i djeluju vrlo senzualno.

Za razliku od klasičnih parfema, arapski parfemi imaju visoku koncentraciju esencijalnih ulja i obično su bez alkohola radi čega su puno intenzivniji i dulje traju na koži.

Mirišu poput nekih puno skupljih parfema luksuznih brendova, a cjenovno su prihvatljiviji. Radi svega toga, i ne čudi da ih influenceri, posebice pripadnici generacije Z, naprosto obožavaju.

Arapski parfemi su idealan izbor za sve one koji preferiraju začinske, snažne i pomalo zavodljive mirise. I kod nas u drogerijama mogu se pronaći mirisi pojedinih arapskih brendova kao što su Lattafa i Armaf.

@somaligirlssmellgood Some are worth it pomegranate musk was sent to me but I would buy it asap! Rose Couture was also sent but I would purchase with my own if I ran out! Qissah pink was sent but once I finish…I dont see myself getting it again. #repurchaseorpass #arabperfumes #perfume #perfumes #fyp original sound - Wonky Nose Smells
Kopirati
Drag cursor here to close