Nesporazum?

''Zvijezda'' otvorenja Olimpijskih igara: "Molim za oproštaj ako sam nekoga uvrijedio"

Francuski komičar se ispričao svima koji su se našli uvrijeđenima te je dodao kako nije bilo nikakve namjere ići u tom smjeru.
Lifestyle / Flash | 30. 07. 2024. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Francuski komičar Phillipe Katerine kao plavo obojeni Dioniz

Četiri su dana prošla od ceremonije otvorenja Olimpijskih igara u Parizu, a kontroverzni performans s mosta i dalje je vruća tema, posebno na društvenim mrežama.

"Nije bilo namjere"

Iako je performans najavljen kao gozba grčkog Boga Dioniza, kojom se pokušavalo prikazati ljudsku obijest i druge mane, problem je stvorio jedan od početnih kadrova, koji podsjeća na sliku "Posljednja večera" Leonarda Da Vincija.

Tek nakon toga pojavio se u plavo obojeni Dioniz, kojeg je utjelovio 55-godišnji poznati francuski komičar Phillipe Katerine, prenosi Gol.hr

On se u razgovoru za CNN ispričao svima koji su se našli uvrijeđenima te je dodao kako nije bilo nikakve namjere ići u tom smjeru.

"Pjevao sam svoju pjesmu imenom Nue, pjesma je to koja govori vrlo proste stvari. Bi li bilo ratova da smo ostali goli? Vjerojatno ne, jer kad si gol, nemaš gdje sakriti oružje", rekao je Katerine. 

Samo Dioniz

"Veoma mi je žao ako je to šokiralo neke ljude, to mi uopće nije bila namjera. Odgajan sam kao kršćanin i najbolja stvar kod toga je opraštanje. Molim za oproštaj ako sam nekoga uvrijedio, vjerujem da će mi ga kršćani u svijetu dati. Razumjet će da je sve bio samo nesporazum. Nikad tu nije bilo pitanja o religiji ili o Posljednjoj večeri. Ne, oduvijek je u planu bio samo Dioniz", pojasnio je. 

Iako je baš njegov nastup stvorio najmanje kontroverzne u cijelom performansu, zanimljiv je jedan podatak.

On je također najavljen kao drag queen, a cijeli se nastup kroz medije provlači kao nastup LGBT osoba, no Katerine je glumac, komičar i pjevač te heteroseksualac.

Kopirati
Drag cursor here to close