Jeste za koktel?

7 zdravih koktela za ljubitelje osvježenja

Ako ste ljubitelj alkoholnih ili pak bezalkoholnih koktela, ali vas zabrinjava njihova štetnost organizmu, mi vam ovdje donosimo 7 opcija zdravih koktela u kojima možete uživati uvijek, a posebice ljeti.
Lifestyle / Hrana | 13. 06. 2024. u 10:58 N.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

1. Alkoholni sok od cikle

Svježi sok od cikle osnova je za ovaj koktel, pa očekujte neke moguće dobrobiti za krvotok. Kako biste dobili ovo piće potrebno je pomiješati ga s arakom (alkoholnim pićem), limunovim sokom, jednostavnim sirupom i mentom za koktel koji je i pikantan i grijući, s bojom koja dolazi do izražaja. Za kraj ne zaboravite dodati led!

Foto: Healthshots.com / Alkoholni sok od cikle

2. Virgin sangria

U ovom piću pronaći ćete kivi, ananas, naranče i limete - plus sok od bijelog grožđa i sok od marakuje za tropski užitak. Vjerojatno ćete se osjećati kao da ste na odmoru nakon samo jednog gutljaja. Inače ovo piće je verzija bijele sangrije (alkoholnog pića dobivenog od vina) ali bez alkohola. Zanimljivo je da se ovo piće pravi na bazi zelenog čaja, te se može pohvaliti obiljem flavonoida korisnih za srce.

3. ''Blody Mary''

Kad govorimo o zdravim koktelima, jedan klasik nam svima pada na pamet. A to je upravo engleska „bloody Mary“. Inače alkoholni koktel skoro čitav na bazi povrća. A ukoliko niste poznavatelj vjerojatno biste se iznenadili da je glavni sastojak baš rajčica! Ovaj napitak nastaje miješanjem soka od rajčice sa vodkom, začinima te mnoštvom drugog povrća koje se dodaje na kraj za ukrašavanje. Tako da imate širok izbor vitamina i minerala, jer inače sami sok od rajčice je prepun magnezija i kalija, dva minerala ključna za zdravlje srca, i odličan je izvor B vitamine za poticanje metabolizma. Nije loš način za početak dana!

Foto: Imperialsugar.com / Virgin sangria

4. Pjenušavi kombucha mocktail od brusnice

Tražite nešto trpko i ljuto? Ova gazirana voćna mješavina je prava stvar. Napravljen je od 100 postotnog soka od brusnice (za veliku količinu vitamina C). Inače bi vam se usta mogla napućiti, ali đumbir i ružmarin uravnotežuju oporost. Kao i neka druga pića, također se radi s kombuchom umjesto miksera s visokim udjelom šećera, tako da dobivate dozu probiotika ugodnih za crijeva

5. Slani đumbir mix

Ako se želite potpuno odreći pića, probajte ovaj bezalkoholni koktel. Kako biste postigli ovu mješavinu okusa potrebno je dodati medjoul datulje, sol, kumin i sok od limete, a zatim pomiješajte s visokokvalitetnim pivom od đumbira. Okus pogađa sve note od slatkih pa do začinjenih. U svakom slučaju nećete ni primijetiti da nema alkohola.

6. Mimoza

Mimoza inače vrlo poznat koktel ali istovremeno i odličan izbor ako tražite nešto lako i jednostavno za „to go“. Sok od naranče i pjenušac po vašem izboru jedini su sastojci koji vam trebaju.A ako osjećate potrebu, napravite nekoliko kockica leda od šampanjca da vaša Mimoza ostane hladna i izgleda još više fensi. Ovaj mix je odličan izvor vitamina C koji nije nikad na odmet.

Foto: Smalltownwoman.com / Martini od jabuke

7. Martini od jabuke

Također šaljivo zvan i appletini je piće koje krasi gotovo svaki moderni jelovnik za martini i jedno od najomiljenijih pića votke. Recept za rakiju od zelene jabuke uvijek je hit. Tako da kad ste raspoloženi za nešto s manje nabiranja, pretvorite to u suhi martini s calvadosom i suhim vermutom.

Kopirati
Drag cursor here to close