Gdje bi ih trebali skladištiti?

Najbolje mjesto za čuvanje rajčica kako bi duže ostale svježe nije hladnjak

Ispostavilo se da je većina ljudi spremala rajčice na pogrešno mjesto u kuhinji, a stručnjaci su otkrili bolji način da ih spriječimo da postanu kašaste i pokvarene.
Lifestyle / Hrana | 20. 06. 2024. u 15:37 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda se čini očiglednim staviti rajčice u hladnjak s drugim voćem ili povrćem, ali to zapravo može pokvariti njihov okus i teksturu, prenosi Express

Emma, kuharica i osnivačica Kitchen Mason, objasnila je da rajčice moraju biti pohranjene na sobnoj temperaturi kako bi ostale bogate i sočne.

Rekla je: "Najbolje mjesto za čuvanje rajčica je na vašoj kuhinjskoj radnoj ploči na sobnoj temperaturi. Iako ih držite dalje od pećnice ili bilo kojeg drugog izvora topline."

Također je najbolje pohraniti rajčice u ravnu posudu, a ne u zdjelu kako biste omogućili bolju cirkulaciju zraka i spriječili dodirivanje, budući da su to krhki plodovi koji se lako mogu oštetiti ako su naslagane jedna na drugu.

Zašto ne biste trebali čuvati rajčice u hladnjaku?

Rajčice se ne smiju skladištiti na niskim temperaturama jer enzimi koji pridonose njihovom okusu prestaju djelovati, što može dovesti do bljutavog voća bez okusa.

Hladnjak zaustavlja sazrijevanje rajčica, što će utjecati na okus, ali također može uzrokovati da rajčice postanu kašaste.

Najbolje je čuvati rajčice u hladnjaku samo ako su savršeno zrele, ali svakako ih ostavite na radnoj ploči da se zagriju na sobnu temperaturu prije jela, kako biste osigurali najbolji okus.

Emma je rekla: "Ne biste trebali hladiti rajčice osim ako nisu izrezane."

"Međutim, ako su vaše rajčice u savršenoj zrelosti ili je vrijeme posebno vruće – ja vam preporučujem da svoje rajčice čuvate u hladnjaku."

"Hlađenje sprječava prirodni proces sazrijevanja rajčice. Ali ak osu već u dobrom stanju, ne morate brinuti o tome!"

 

Kopirati
Drag cursor here to close