Probajte!

Najbolji način za čuvanje metvice kako bi tjednima ostala svježa

Metvica je začin koji često koristimo u jelima i pićima, a u nastavku otkrivamo kako zadržati njezinu svježinu.
Lifestyle / Hrana | 28. 06. 2024. u 08:41 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svježe začinsko bilje jedno je od najboljih sastojaka za dodavanje vrhunskog okusa svakom jelu, bilo slatkom ili slanom, prenosi The Kitchn. Uz začinsko bilje poput bosiljka  i peršina, svježa je metvica zbog svog prekrasnog neizostavan dodatak raznim jelima i pićima.

Međutim, metvica je osjetljiva biljka, stoga je bitno znati kako je pravilno čuvati da biste bili sigurni da će trajati. Ako niste sigurni koji je najbolji način za čuvanje metvice kako bi tjednima ostala svježa, nastavite čitati.

Metode čuvanja svježe metvice

Iako biste mogli doći u iskušenje da je jednostavno držite u originalnom pakiranju i ubacite u hladnjak, to nije najbolji način da je održite svježom. Pravilno pohranjeni svježi listovi metvice mogu trajati do tri tjedna u hladnjaku. Smrznuta svježa menta može trajati od tri do šest mjeseci.

Zamotajte je u vlažni papirnati ručnik i stavite u hladnjak

Ova je metoda apsolutni pobjednik u našem testiranju za najbolji način skladištenja svježeg začinskog bilja. Stavite papirnati ručnik pod hladnu vodu i uklonite što više viška vlage.

Zamotajte hrpu metvice u papirnati ručnik i pohranite u zatvorenu plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem.

Držite metvicu  buketu, u hladnjaku

Još jedan dobar način za čuvanje listova metvice je u uskoj čaši ili posudi djelomično napunjenoj hladnom vodom - poput buketa rezanog cvijeća - u hladnjaku.

Odrežite krajeve stabljike i stavite ih u čašu vode, a zatim stavite čašu u hladnjak. Obavezno osvježite vodu svakih nekoliko dana.

Stavite metvicu u zamrzivač

Mentu možete zamrznuti za dugotrajnu pohranu! Za zamrzavanje listova metvice krupno nasjeckajte njezine listove i stavite ih u posudu za led. Napunite posudu za led vodom i stavite je u zamrzivač.

Nakon što se zamrznu, stavite kockice leda u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem prikladnu za zamrzavanje i pohranite u zamrzivač. Da biste upotrijebili smrznutu metvicu, stavite kocku leda u sitno sito, ostavite da se otopi na sobnoj temperaturi i ocijedite vodu.

Pravilno uskladišteni smrznuti listovi metvice mogu trajati između tri i šest mjeseci. Smrznute kockice leda od mente možete staviti i u ledeni čaj ili druga pića.

Kopirati
Drag cursor here to close