Brzo i fino

Pravi ljetni desert: Kremasti čokoladni mousse

Donosimo recept za kremasti čokoladni mousse koji ćete redovno praviti. Čokolada s visokim udjelom kakaa dat će poseban okus ovoj moćnoj slastici.
Lifestyle / Hrana | 10. 07. 2024. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko kvalitetna čokolada, posebno tamna čokolada s minimalno 70 posto udjela kakaa odlična je zdrava slastica u svakoj prilici.

Bogata je flavanolima, vrstom antioksidansa koji štiti stanice od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Flavanoli također mogu zaštititi mozak od starenja.

Uz to, kvalitetna je čokolada izvor nekoliko esencijalnih minerala, uključujući željezo, magnezij, bakar i mangan, prenosi Živim.hr

Željezo je važno za prijenos kisika kroz tijelo, magnezij je uključen u mnoge tjelesne funkcije, bakar pomaže u održavanju zdravih kostiju i živaca, a mangan je važan za rad mozga i metabolizam.

Tamna čokolada sadrži spojeve koji mogu podići raspoloženje i potaknuti osjećaj blagostanja.

Budući da ima pomalo gorak okus, nema straha od toga da ćemo pretjerati s količinom, već štoviše, unosom samo dvije kockice, možemo biti sigurni da smo tijelu pružili pravu eksploziju zdravlja.

Zadnje možemo učiniti i kroz brz i jednostavan ljetni desert, kremasti čokoladni mousse.

Sastojci za četiri serviranja:

  • 180 ml vode,
  • 230 g tamne čokolade (poželjna je ona od 70 posto udjela kakaa pa na više),
  • Kocke leda,
  • Šlag (po želji)

Priprema:

1. Vodu ulijte u posudu i zagrijte na srednje laganoj vatri i umiješajte prethodno smrvljenu čokoladu. Čokoladu povremeno miješajte. Rezultat je homogeni umak.

2. Napravljeni umak stavite u čistu posudu, a drugu napunite kockicama leda. Posudu s umakom stavite na onu s ledom i lagano miješajte pjenjačom.

3. Gotov mousse podijelite u male zdjelice. Poslužite odmah ili ohladite. Odozgo premažite šlagom, po želji.

Kopirati
Drag cursor here to close