Svima se dogodilo

Što učiniti kad pravite kolače a nestane vam jaja?

Sigurni smo da vam se svima ovo dogodilo bar jedanput. Htjeli ste napraviti omiljeni kolač i samo ste se zaputili u kuhinju misleći da imate sve sastojke.
Lifestyle / Hrana | 03. 09. 2024. u 08:59 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No kad je došlo vrijeme da u smjesu stavite jaja, ostali ste iznenađeni jer ih nije bilo. Srećom, ne morate se brinuti. Imamo rješenje za ovaj mali problem, prenosi The Kitch. Postoje druge namirnice koje možete koristiti kao zamjenu za jaja. O čemu se točno radi, otkrivamo u nastavku.

1. Umutite vodu, ulje i prašak za pecivo

Ovo je odlična zamjena ako trebate zamjenu za jaja u receptu, jer neće učiniti kolač previše masnim ili promijeniti njegov okus. Jednostavna kombinacija vode, praška za pecivo i biljnog ulja će imati skoro isti okus kao i jaja. Ne vjerujete - probajte! Osim što je ovo izvrsna opcija za kolačiće, dobro će vam doći i za brzi kruh.

1 jaje = 2 žlice vode + 2 žličice praška za pecivo + 1 žličica biljnog ulja

2. Posegnite za kašom od jabuka ili zgnječite bananu

Obje ove zamjene za jaja dodaju vlažnost pečenom proizvodu, poput jaja, ali isto tako mogu dodati malo okusa smjesi. Vaši će kolačići vjerojatno malo podsjećati na kruh od banane, što nije nužno loše).

Ove zamjene napravljene od voća mogu dodati slatkoću vašem kolaču te bi trebali biti oprezni sa šećerom koji dodajete smjesi. Bilo bi najbolje smanjiti količinu šećera ako već koristite zamjenu za jaja u receptu.

1 jaje = 1/4 šalice nezaslađene kaše od jabuka ili zgnječene banane

3. Iskoristite sjemenke lana

Ovo također može malo promijeniti okus vaših peciva - dajući im okus orašastih plodova, što može biti lijepo kada pečete nešto s cjelovitim žitaricama ili zobi, ali možda manje idealno kada pečete nešto lagano poput kolača od limuna.

Nakon što pomiješate mljeveni lan i vodu u maloj zdjelici, ostavite da odstoji pet minuta kako bi lan upio vodu i smjesa se zgusnula prije upotrebe.

1 jaje = 1 žlica mljevenih sjemenki lana i 3 žlice vode

Kopirati
Drag cursor here to close