Obožavamo knedle

Sve što vam treba su: šljive, šećer i cimet

Ovo je klasik koji obožavamo -knedle sa šljivama, šećerom i cimetom kakve su radile naše bake, a i mi im se rado vraćamo
Lifestyle / Hrana | 23. 08. 2024. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knedle sa šljivama su prava asocijacija na bakinu kuhinju, vraćaju nam poznate mirise i okuse djetinjstva. Sočna i slatka knedla jedno je od onih jela koje možemo jesti kao glavno jelo ili kao desert.

Šljive, mješavina šećera i cimeta glavni su sastojci nadjeva koji se skriva u neodoljivoj, slasnoj i mekoj kuglici od krumpirovog tijesta.

Tijesto sastojci

maslac 1 žlica

jaje 2 kom

krumpir 800 g

brašno 300 g

Nadjev sastojci

suncokretovo ulje 4 žlica

krušne mrvice 100 g

šljive 500 g

šećer

cimet

Postupak

Krumpir oguli i skuhaj u blago posoljenoj vodi. Ocijedi ga i dobro izgnječi, dodaj maslac i promiješaj, pusti da se lagano ohladi.

Kada se krumpir lagano ohladio dodaj mu jaja, promiješaj i postepeno dodaj brašno. Smjesu premjesti na stol i mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.

Šljive operi, izvadi im koštice i pospi ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu. Površinu pospi brašnom, tijesto razvaljaj na debljinu 1 cm i izreži na veće kvadrate (da možeš zamotati šljivu u njih).

Zamotaj šljivu u tijesto oblikujući okruglice. U prokuhalu vodu ubaci okruglice i kuhaj dok ne isplivaju na površinu. U tavu na ugrijano ulje dodaj krušne mrvice i lagano ih poprži.

 Po želji u mrvice možeš dodati malo cimeta. Serviraj okruglice od šljiva na tanjur. Ukrasi ih prženim krušnim mrvicama i posluži.

Kopirati
Drag cursor here to close